KADIROV O UKRAJINSKOJ OFANZIVI "Napravljene su greške, biću prinuđen da razgovaram sa rukovodstvom"
Foto: Ilustracija

"Napravljene su greške i mislim da će morati da donesu neophodne zaključke", rekao je Kadirov u glasovnoj poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu u nedelju.

 

 

"Ako danas ili sutra ne dođe do promena u strategiji, biću prinuđen da razgovaram sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i rukovodstvom zemlje da im objasnim pravu situaciju na terenu. To je veoma interesantna situacija. Rekao bih da je zapanjujuće", rekao je Kadirov, saveznik Kremlja koji vlada Čečenijom, prenosi "Gardijan".

Od početka specijalne operacije u februaru, Kremlj se fokusirao na utišavanje liberalnih glasova koji su kritični prema odbrani ruskog stanovništva u Ukrajini, ali kako se stvari na bojnom polju pogoršavaju, Putin se suočava sa pitanjem šta da radi sa onima koje žele da Rusija angažuje više snaga u ratu i "pregazi" protivnika.

Mnoge jedinice iz Čečenije učestvovale su u ruskim ratnim naporima, i dok je Kadirov hiperlojalan Moskvi, on je jedna od retkih ruskih političkih ličnosti koja istupa bez rezerve u svojim rečima.

Sve oči će biti uprte u to kako Putin reaguje na pregrupisanje ruskih snaga usled ukrajinske ofanzive. Za sada, deluje kao da je upotreba teškog naoružanja oko Harkova tek početak.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading