RUSKA VOJSKA OBJAVILA DO SADA NEVIĐENE SNIMKE Specijalne jedinice izvršile udar iza neprijateljskih linija (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Oružane snage Ruske Federacije tokom specijalne operacije nastavljaju sa udarima po vojnim objektima ukrajinske vojske koristeći informacije dobijene od obaveštajnih službi i jedinica specijalnih snaga.

Grupa specijalne namene Zapadnog vojnog okruga je tokom izvršavanja zadataka otkrivanja maskiranih položaja Oružanih snaga Ukrajine izvršila je izviđačko-potražne operacije iza linije dodira sa neprijateljem.

Tako je grupa, prilikom napredovanja u rejon izviđačkih i tragačkih operacija, otkrila naprednu patrolu ukrajinskih nacionalista, koja je pokrivala glavne položaje kamufliranog uporišta i položaje opremom. Zahvaljujući iznenađenju i povoljnom položaju snajperista, koji je unapred upozorio grupu na otvaranje neprijateljske prednje patrole, neprijateljska prednja patrola je uništena vatrom iz malokalibarskog oružja.

Dalje, nakon kratkog kontakta sa naprednom „tajnom“ neprijatelja, grupa se povukla na bezbednu udaljenost, razjasnila koordinate lokacije gomilanja ljudstva i tenkova nacionalista i koordinate artiljeriju.

-Trenutno radimo u šumskom području. Veoma velika "zelena" šuma, veoma gusta. Posmatranje je, recimo, svedeno na nulu. Moj zadatak je direktno u grupi, kao snajperista - pokrivam grupu, vršim i izviđanje. Identifikujem prioritetne mete i uništavam ih, rekao je pripadnik grupe SPN.

Grupa specijalnih snaga, u kojoj su bili izviđači, snajperisti, inženjeri, stručnjaci za veze i vojni lekari, otišla je na područje gde su navodno bile stacionirane tenkovske jedinice ukrajinske vojske i imale dnevni kamp. Grupa je trebalo da napreduje u zonu operacija potrage, locira uporišta Oružanih snaga Ukrajine, razjasni njihove koordinate i usmeri artiljerijsku vatru.

Prema rezultatima rada grupe specijalne namene Zapadnog vojnog okruga, izvršen je precizan artiljerijski udar na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije prikazalo snimak borbenog rada sapera Centralnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije RF za zaštitu republika Donbasa. Vojno osoblje Ruske Federacije vrši provjeru miniranja šumskih puteva, utvrđenja i civilnih objekata.

Komentari (0)

Loading