UKRAJINSKE VLASTI TVRDE Opkolili smo više od 1000 ruskih vojnika u Hersonskoj oblasti! Hitno se oglasio savetnik Zelenskog
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič rekao je da su ruski vojnici u petak opkoljeni blizu sela Visokopila nakon što u četvrtak nisu uspjeli probiti ukrajinske obrambene linije. Agencija Rojters navodi da nisu mogli nezavisno da provere ovu informaciju-

Ukrajinska vojska nedavno je pokrenula nekoliko kontraofanziva u oblasti Herson koja je uglavnom pod kontrolom Rusije još od početka rata u Ukrajini.

Kijev tvrdi i da ruske snage nisu uspele da uspostave kontrolu nad drugom ukrajinskom elektranom po veličini u Vuhlehirsku, severoistočno od Donjecka.

Glavni štab ukrajinskih snaga naveo je da su ruski vojnici pokušali da napreduju zapadno od grada Lisičanska, ali su ih ukrajinske snage potisnule.

U međuvremenu, SAD su najavile novu vojnu podršku Ukrajini vrednu 270 miliona dolara. Iz Vašingtona je saopšeno da se razmatra i slanje vojnih aviona u zemlju, ali se taj potez ne može očekivati u skorije vreme.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading