REZIME DANA Iz Irana stižu stravične vesti, nagrade od 100 dolara za "lov na izdajnike" (FOTO/VIDEO)
Foto: Ilustracija

 

Ruska vojna administracija u Hersonskoj oblasti tvrdi da oštećen je gasovod u napadu ukrajinskih oružanih snaga u blizini hidroelektrane Kahovka. Proruske snage u Lugansku: Seversk pod našom kontrolom. Šest osoba poginulo je u ruskom granatiranju grada Torecka u Donjeckoj oblasti, saopštava Kijev.

Vojna ruska administracija saopštila je da je oštećen je gasovod kao rezultat udara ukrajinskih oružanih snaga u blizini hidroelektrane Kahovka u oblasti Hersona.

Sa druge strane, ukrajinska državna služba za vanredne situacije saopštila je da je šest osoba poginulo u ruskom granatiranju grada Torecka u Donjeckoj oblasti. 

Zelenski je rekao u svom redovnom video-obraćanju da je vojska te zemlje oslobodila 1.028 naselja, dodajući da je još 2.621 ostalo pod kontrolom ruskih trupa. 

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavio je inspekciju ruske grupe ''Istok'' u Ukrajini i naredio da prioritet vojske bude unuštavanje ukrajinskog raketnog i artiljerijskog naoružanja dugog dometa.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan u Teheranu bi trebalo da razgovaraju o izvozu ukrajinske pšenice.

Zelenski je u razgovoru sa kanadskim premijerom Džastinom Tridoom negodovao zbog odluke Otave da vrati gasnu turbinu namenjenu gasovodu "Severni tok 1", jer smatra da bi to moglo da podstakne još kršenja sankcija Rusiji. Simensova turbina otpremljena je avionom za Nemačku iz pogona za održavanje u Kanadi. 

Uživo:

"Dajte nam preciznije sisteme"

20.33 - Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov pozvao je danas Zapad da obezbedi preciznije artiljerijske sisteme, rekavši da bi ti sistemi omogućili kontraofanzivu protiv ruskih vojnika.

 

"Nagrada za lovce na izdajnike"

20.01 - Guverner Nikolajevske oblasti, predložio je danas nagradu od 100 dolara za one koji će pomoći da se identifikuju saradnici sa Rusima.

Guverner Vitalij Kim pozvao je gradjane da daju informacije o "onima koji otkrivaju okupatorima mesta razmeštanja ukrajinskih vojnika" ili pomažu Rusima da lociraju potencijalne mete za bombardovanje.

NATO spremao napad na Rusiju

19.37 - "NATO bi pokrenuo rat protiv Rusije, uzevši kao izgovor Krim, da nije bio zaustavljen u Ukrajini", izjavio je verski lider Irana Ali Hamnei tokom razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom u Teheranu.

Kofler ima poruku za Zelenskog

19.12 - Nikakvo američko oružje neće pomoći Ukrajini da pobedi Rusiju, rekla je bivša obaveštajna službenica Pentagona Rebeka Kofler u članku za Foks njuz.

Prema njenim rečima, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je sebi i svojim saveznicima postavio nemoguć cilj da vrate teritorije koje je oslobodila Moskva.

- Ne postoji tolika količina novca ili oružja koja bi bila dovoljna da Ukrajina pobedi, jer je ruska vojska neuporedivo moćnija od ukrajinske - navela je Kofler.

Ketler o trajanju rata u Ukrajini

18.44 - "Ne vidimo nikakve znake da će se rat uskoro završiti. Zapravo, nažalost, ima još više znakova da će ovaj rat biti veoma dug. Mislim da svi ovo veoma dobro razumemo", dodao je Ketler, govoreći na onlajn seminaru koji je organizovala američka nevladina organizacija Alijansa za obaveštajnu i nacionalnu bezbednost" - rekao je NATO ekspert Dejvid Ketler.

Najmanje jedna osoba poginula u Napadu na Kramatorsk

18:15 - Najmanje jedna osoba poginula je u ruskom raketnom napadu na centar grada Kramatorska na istoku Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko.

Kako je rekao Kirilenko, napad je izazvao snažne eksplozije i požar u stambenoj zgradi, preneo je Rojters.

 


"Rusi su pogodili centralni deo grada. Trenutno se zna o najmanje jednom poginulom civilu", objavio je on na Telegramu.

 

Topao doček za Putina u Teheranu

17:55 - Iranska državna televizija objavila je ranije danas da je ruski predsednik Vladimir Putin stigao u Iran, prema izveštajima Rojtersa. To je prva Putinova poseta od početka rata van granica bivšeg Sovjetskog Saveza, nakon što je ranije posetio Tadžikistan i Turkmenistan.

 

 

Celu vest pročitajte na OVOM LINKU.

Mapa ratnih dejstava u Donjecku

17:40 - Od 19. jula 2022. godine, na teritoriji Donjecke Narodne Republike, grupa trupa DNR i LNR, uz vatrenu podršku Oružanih snaga RF, oslobodila je 254 naselja, uključujući i Staromajorsko.

 

 

Eliminisan švedski poručnik u Ukrajini

17:22 - Švedski državljanin (28), koji je služio u švedskom ratnom vazduhoplovstvu u gradu Upsali, ubijen je u blizini Harkova dok se borio na strani Ukrajine, objavila je danas švedska SVT televizija

Švedski državljanin je bio poručnik dok je služio u ratnom vazduhoplovstvu, prema neimenovanom izvoru sa švedske TV došao je u Ukrajinu pre dva meseca, a kod Harkova je pogođen delovima granate u grudi, preneo je TASS.

Ukrajinci ostali bez dronova?

17:02 - Ukrajinske snage su praktično ostale bez mogućnosti da izviđaju teren iz vazduha bespilotnim letelicama kratkog i srednjeg radijusa delovanja duž cele linije fronta u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je za Sputnjik predstavnik Narodne milicije DNR.

„Odredi ukrajinskih snaga u značajnoj meri su ograničeni u korišćenju sredstava za vazdušno izviđanje duž cele linije fronta u DNR. Odredi za radioelektronsku borbu na vreme i precizno presreću praktično sve vidove bespilotnih letelica ukrajinskih snaga kratkog i srednjeg radijusa delovanja.

Protivnik nema mogućnost za vazdušno izviđanje u glavnim pravcima“, rekao je predstavnik Narodne milicije DNR.

Evropa odmrzava račune ruskih banaka

16:45 - Evropska unija trebalo bi u sredu da ublaži svoje sankcije prema ruskim bankama kako bi omogućila trgovinu hranom.

Celu vest pročitajte na OVOM LINKU.

Poraz jurišne grupe nacističkog bataljona „Kraken“

14.41

 

 

DNR: Potvrđeno, američki "HIMARAS" stigao u Ukrajinu

14.14

 

 

Ukrajina sprema mobilizaciju za žene!

13.50 - U Ukrajini se sprema mobilizacija žena za vojnu službu, o čemu svedoči prošireni spisak vojno-administrativnih pozicija, na kojima mogu biti angažovane žene, saopštio je potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko, pozivajući se na ukrajinsku dokumentaciju, u koju je imao uvid.

"Uništićemo rusku Crnomorsku flotu i zauzeti Krim"

13.29 - Zamenik ukrajinskog ministra odbrane Vladimir Gavrilov je, prilikom posete Londonu, rekao da se Kijev sprema da uništi Crnomorsku flotu Ruske Federacije i zauzme Krim uz pomoć zapadnog naoružanja.

REZIME DANA Iz Irana stižu stravične vesti, nagrade od 100 dolara za

Foto: mil.ru

 

Napad na "Desni sektor", objavljen snimak

13.13 - Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimke napada na punkt "Desnog sektora" u Zaporoškoj oblasti, gde je prema tvrdnjama ruskog resora eliminisano do 200 militanata. Visokoprecizno oružje uništilo je i borbene položaje brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR. Pored toga, pogođeno je skladište municije za strano oružje u Odeskoj oblasti.

EU planira delimično da odmrzne resurse ruskih banaka

12.55 - Evropska unija planira delimično da odmrzne resurse ruskih banaka koje su pod sankcijama, kako bi omogućila transakcije u oblasti trgovine prehrambenim proizvodima, prenose mediji.

Najmanje jedna osoba poginula u Napadu na Kramatorsk

12.36 - Najmanje jedna osoba poginula je u ruskom raketnom napadu na centar grada Kramatorska na istoku Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko.

Novi izveštaj

12.12

 

 

Selo Novi Jurkoviči u Brjanskoj oblasti bilo je meta artiljerijskog napada s teritorije Ukrajine

11.50 - U napadu nema žrtava, oštećen je autoput, saopštio je na Telegram kanalu gubernator Brjanske oblasti Rusije Aleksandar Bogomaz.

Narodna milicija LNR gađa iz artiljerijskog naoružanja položaje ukrajinskih snaga u oblasti oko Soledara, javlja reporter Sputnjika.

11.23

 

 

"Zapadno oružje radi 200 posto"

11.10 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su ukrajinske oružane snage sada sposobne da nanesu značajne gubitke Rusima, a drugi ukrajinski zvaničnici su rekli da se situacija na bojnom polju menja kako je Zapad slao oružje.

REZIME DANA Iz Irana stižu stravične vesti, nagrade od 100 dolara za

AP Tony Overman

 

Bivši pukovnik američke vojske Mekgregor: Bajden gubi u bici za Ukrajinu

11.05 - Problem za NATO je što ekonomske teškoće izazvane američkim sankcijama Moskvi prete Evropi ekonomskim armagedonom. Jedina stvar koja pada brže od Bajdenovog rejtinga su američka i evropska ekonomija, rekao je penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor.

Ruske snage bomabarduju gradove širom Ukrajine

10.38 - Ruske snage nastavile su sa bombardovanjem gradova širom Ukrajine, intenzivno su granatirale Sumi na severu, kasetnim bombama gađali Nikolajev i izvršile raketni napad na Odesu na jugu zemlje, saopštile su danas ukrajinske vlasti, prenosi Rojters.

U pozorištu u Mariupolju nije bilo civila

10.16 - U Dramskom pozorištu u Marijupolju u trenutku razorne eksplozije u martu ove godine nije bilo civila, a ukrajinska vojska je tamo imala borbene položaje, rekao je za RIA šef istražnog odeljenja Glavnog tužilaštva DNR Aleksej Kucurubenko.

Snimak udara

09.52

 

 

Rusi pojačavaju PVO u Hersonu

09.36 - U Hersonskoj oblasti ruske snage jačaju sisteme protivvazdušne odbrane zbog pojačanih raketnih napada ukrajinske vojske, izjavio je za RIA Novosti zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

Žestoka granatiranja

09.10 - Ukrajinske snage od jutros granatiraju više gradova na teritoriji DNR - Donjeck, Jasinovatu, Avdejevku.

Obraća se prva dama

08.50 - Prva dama Ukrajine Olena Zelenska obratiće se u sredu Kongresu SAD, saopštila je danas kancelarija predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Američki kongresmeni ugostiće Zelensku, suprugu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, u 11 časova po lokalnom vremenu, saopštila je kancelarija Nensi Pelosi, preneo je Rojters.

Snimak dejstva ruske artiljerije

08.26

 

 

RIA: Ozbiljan napredak u pregovorima o izvozu žita iz Ukrajine

08.08 - U pregovorima o izvozu žita iz Ukrajine postignut je ozbiljan napredak, ostali su samo tehnički problemi, izjavio je upućen izvor za agenciju RIA Novosti. On nije mogao da precizira kada će biti održan sledeći sastanak.

REZIME DANA Iz Irana stižu stravične vesti, nagrade od 100 dolara za

Foto: Youtube/Printscreen

 

Prošle sedmice u Istanbulu su održani pregovori vojnih delegacija Turske, Rusije, Ukrajine i delegacije UN o problemu izvoza žita iz ukrajinskih luka.

Američki "HIMARS" nemoćan protiv ruskog oružja?

07.40 - Snabdevanje sa Zapada višecevnim raketnim sistemima HIMARS i haubicama M-777 nije omogućilo Kijevu da preokrene tok u pravcu Avdejevke u svoju korist.

Stoltenberg: Prestanite da se žalite. Iskoračite i pružite pomoć Ukrajini

07.17 - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je članove Evropskog parlamenta da "prestanu da se žale i da iskorače i pruže podršku" Ukrajini.

SAD: Nastavićemo da pužamo Ukrajini obaveštajne podatke

07.00 - SAD će nastaviti da pružaju obaveštajne podatke Ukrajini nakon nedavnih kadrovskih promena u najužem krugu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, saopštio je danas Stejt department, preneo je Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading