Zelenski
Foto: EPA/Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

- Napredujemo korak po korak, prekidamo snabdevanje okupatora i pronalazimo i neutrališemo saradnike - rekao je Zelenski.

Valerij Zalužni, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, rekao je da se zbog naoružanja poput američkog sistema HIMARS situacija na bojnom polju menja, piše CNN.

- Uspeli smo da stabilizujemo situaciju. I dalje je složena i intenzivna, ali je pod kontrolom. Pravovremeni dolazak sistema HIMARS značajno doprinosi održavanju naših odbrambenih pozicija, sa kojima vršimo precizne napade na neprijateljske kontrolne punktove, municiju i skladišta - rekao je Zalužnij i dodao da je zahvalio generalu Marku Miliju na pomoći SAD i njenih saveznika.

 

 

Aleksij Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, rekao je državnoj televiziji da "sada zaista imamo potpuno drugačiju situaciju nego što je bila pre mesec dana".

- Sada smo, zahvaljujući tome što dobijamo dovoljno naoružanja od naših partnera, uspostavili ravnopravnost na određenim pozicijama. Da bismo postigli superiornost i što pre okončali ovaj rat, potrebno nam je više naoružanja - rekao je Danilov.

 

 

Govoreći o situaciji u Donbasu, načelnik Luganske regionalne vojne administracije Sergej Gajdaj rekao je u ponedeljak da "zapadno naoružanje radi na 200 odsto jer su ruska skladišta i komandne baze već dignuta u vazduh".

Sve o ratu u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ludimilojko

19.07.2022 10:19

gospodine zelenski ti zaista nemaš pojma još uvijek te drži američka droga, lapiš ko kisela voda