DA LI JE KIJEV SPREMAN ZA RUSKI ODGOVOR? Vojni stručnjak upozorio da se Ukrajina približava "crvenoj liniji"!
Tanjug/Ap

- Na teritoriji koju je oslobodila Rusija živelo je 15 miliona ljudi koji su činili oko 50 odsto ukrajinskog BDP-a. U slučaju da se oslobodi i Odeska i Nikolajevska oblast Kijevu će ostati samo četvrtina BDP. Uzimajući u obzir gubitke tokom specijalne vojne operacije, godišnji budžet ostatka Ukrajine može iznositi manje od 20 milijardi dolara - objasnio je na Telegram-kanalu ruski pukovnik u penziji Mihail Hodorjonak.

Kako je naveo, pošto u najrazvijenijim regionima zemlje živi stanovništvo koje govori ruskim jezikom, ukrajinske vlasti, nemajući vojne kapacitete, odlučile su da zaplaše narod koji tamo živi. To ukazuju ukrajinski ekstremisti koji su uhapšeni u tom području.

 

 

- Vlada, praktično, direktno govori stanovnicima Hersonske oblasti da će ih granatirati. Iza toga se krije, ne samo ravnodušnost prema životima ljudi, već i nesposobnost ukrajinske vojske da vodi ratna dejstva u punom kapacitetu protiv jakog protivnika - dodao je pukovnik u penziji.

Za sada sve izgleda kao da ukrajinska vojska u svojoj želji da ugodi "prijateljima" iz NATO-a prilazi nekoj "crvenoj liniji".

- Ruski odgovor na krvave provokacije, pretnje lokalnom stanovništvu je poznat. Da li je Kijev spreman za njega - pita se Hodorjonak.

Podsetimo, ukrajinska vojska je granatirala Novu Kahovku, Hersonska oblast, američkim sistemima HIMARS, gde je poginulo minimum sedam osoba, dok je više od 70 povređeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading