"OSEĆAMO IZDAJU!" Kličko: Oni se bore za novac, a mi se borimo za našu decu
Foto: Printscreen

U kratkom razgovoru za Skaj njuz, Kličko je rekao da se Rusija neće zadovoljiti Donbasom u zamenu za mir jer "Putin želi celu Ukrajinu".

Ruske snage su proteklog vikenda zauzele Lugansk, jednu od dve oblasti Donbasa na istoku Ukrajine koji je postao poprište najžešćih borbi u zemlji.

RASTU APETITI KREMLJA Rusi žele pobedu nokautom! - Alo.rs

Na pitanje novinara da li je bilo pritiska od strane međunarodnih partnera da se postigne dogovor s Rusijom, odnosno da se Moskvi preda Donbas u zamenu za mir u Ukrajini, Kličko je odgovorio:

- Ponekad se iznerviram dok slušam poruke naših partnera. To je ista poruka kojom se Ruskoj Federaciji daje do znanja "u redu, spremni smo da pronađemo kompromis, idemo da nađemo rešenje". Ma, kakav kompromis? Odreći se dela naše teritorije je kompromis? Za nas Ukrajince nije, poručio je.

Na pitanje da li bi to predstavljalo izdaju, njegov odgovor je bio jasan.

- Osećamo izdaju.

Kličko je istakao da predaja teritorije nije opcija jer Moskva neće stati na tome. "Oni žele celu Ukrajinu", rekao je on.

"UKRAJINA SE PRETVORILA U TERORISTIČKU DRŽAVU!" Moskva upozorila: Odgovor će biti žestok! - Alo.rs

Gradonačelnik Kijeva je ocenio i da je prednost ukrajinskih snaga u odnosu na ruske snage - motivacija. "Oni se bore za novac, a mi se borimo za našu decu", rekao je Skaj njuzu.

- U sportu važe neka pravila, pa čak i u ratu, ali Rusija ne igra po pravilima, rekao je bivši bokser, svetski šampion u teškoj kategoriji.

Kao i drugi ukrajinski zvaničnici i Kličko je pozvao Zapad da Ukrajini dostavi još oružja i municije.

Sve o ratu u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Komentari (0)

Loading