SNIMAK OSVOJENOG ZMIJSKOG OSTRVA Vrhovni komandant pokazuje kako su Oružane snage očistile ostatke „ruskog duha“ (VIDEO)
Foto: Printscreen

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji na Telegramu objavio je sledeće: „Rusi su jučerašnjim vazdušnim udarima pokušali da unište svoju opremu, oružje i imovinu na ostrvu Zminji. Međutim, kao i obično, nisu uspeli da izvrše zadatak. „Pomogli“ smo osvajačima da konačno evakuišu ostatke svog garnizona sa našeg ostrva. Ne miriše više na „ruski duh““.

 

Na snimku koji je objavio Zalužnji se kaže da je 1. jula, kao rezultat napada ukrajinskih trupa na Zminji, MLRS 2B17M Tornado-G, cisterna, 3 vozila, skladište municije i skladište ruskog goriva i maziva bili uništeni.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji izvestio je da su ruski osvajači izveli vazdušni napad fosfornim bombama na ostrvo Zminji 1. jula uveče. Kasnije je objavljeno da je sprovedena operacija čišćenja ostrva Zmiinii (Zmija) od osvajača i njihove opreme.

Ruski osvajači su u četvrtak pobegli sa ostrva Zminji nakon što su ukrajinski branioci naneli seriju udara na ostrvo, uključujući i ukrajinsku haubicu „Bohdana“. Kasnije su ruske vlasti saopštile da su navodno „izvršile zadatke na ostrvu Zminji i da su „kao gest dobre volje“ povukle garnizon koji se tamo nalazio.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading