PREIMENOVANA RUSKA SALATA Od sada će se zvati "tradicionala" ili malo verovatno "ukrajinska"
Alo! Ilustracija /J.V.

Salata od graška, krompira, šargarepe i majoneza je osnovna namirnica na jelovnicima španskih restorana, ali uoči samita na kojem se očekivalo da će Rusija biti proglašena bezbednosnom pretnjom u novom strateškom konceptu alijanse, prisustvo "ruske salate" na meniju zaprepastilo je prisutne.

„Ruska salata na samitu NATO? Malo sam iznenađen tim izborom jela“, rekao je novinar Injaki Lopes za španski medij La Seksta, prenosi Rojters.

Međutim, činilo se da je atraktivno visok sadržaj ugljenih hidrata u jelu nadmašio njegovo upitno ime i navodno je salata rasprodata za nekoliko sati.

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

 

Britanski list Gardijan izvestio je da se sada na ugostiteljskom meniju pojavila „tradicionalna salata“, iako su cena i sastojci jela ostali isti.

Nešto više diplomatskog senzibiliteta primenjeno je kada je kreiran jelovnik za gostujuće ministre odbrane i spoljnih poslova na banketu u baroknoj palati Santa Krus u centralnom Madridu u utorak uveče.

Španski kuvar Hose Andres koji je koordinirao obroke, poslužio je ministrima "ukrajinsku salatu", kao što je to učinio u svojim restoranima širom Španije.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

 

Komentari (0)

Loading