TAJNA MREŽA NATO KOMANDOSA U UKRAJINI: Desetine specijalaca pomaže Kijevu u ratu protiv Rusa
Foto: Youtube/Printscreen

Prema pisanju lista, koji se poziva na američke i evropske zvaničnike, ukrajinske trupe zavise od pomoći SAD i njenih saveznika, uključujući „skrivenu mrežu komandosa i špijuna“ koji obezbeđuju oružje, obaveštajne podatke i obuku. Napominje se da se najveći deo ovog posla obavlja van Ukrajine, na primer, u bazama u Nemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Istovremeno, na teritoriji Ukrajine radi „nekoliko desetina komandosa“ iz takvih zemalja NATO-a kao što su Velika Britanija, Francuska, Kanada i Litvanija, naglašava američka novina.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Konkretno, Volnovaha, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, kao i Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, i Svjatogorsk, u kojem se nalazi veliki pravoslavni manastir sa statusom lavre, imaju oslobođen u DNR. U LNR je oslobođena skoro cela teritorija republike, sa izuzetkom grada Lisičansk.

Komentari (0)

Loading