POGINUO UKRAJINSKI NOVINAR Evo šta tvrde ruska i ukrajinska strana
Foto: Printscreen

Iako mediji ne objavljuju slike mesta pogibije, navode da novinar nije nosio pancir sa obaveznom oznakom „Press“ ali je na sebi nosio plavi zavoj sličan onom koji su nosili ukrajinski vojnici. Istragom je utvrđeno da njegov dron najviše sadrži slika ruskih položaja, a samim tim, se kalsifikuje kao osoba koja direktno učestvuje u sukobima, kako objašnjavaju ruski mediji. 

Ukrajinski portal za koji je novinar radio takođe piše o gelernoj rani, ali se kasnije u tekstu retorika dramatično menja u pravcu optužbi za mučenje i pogubljenje od strane ruske vojske.

Saopštenje o ubistvu novinara dalo je ukrajinsko tužilaštvo Oružnim snagama Ruske Federacije, a početkom aprila zapadne publikacije nisu mogle ni da potvrde granatiranje ovog područja.

Ranije je Kijev već optuživao rusku vojsku za ubistvo novinara Aleksandra Mahova, koji se u stvari ispostavio kao aktivni učesnik u neprijateljstvima i nije delovao kao vojni novinar, već kao borac. Na mreži se može naći mnogo fotografija na kojima pozira sa oružjem, a njegova supruga je na društvenim mrežama ponosno objavila: „2015. je zamenio mikrofon za kalaš.

Značajno je da se poruka o smrti Maksima Levina pojavila još u aprilu, ali su ukrajinski mediji tek počeli aktivno da je promovišu u uslovima kada se Evropa „umorila“ od ukrajinskog pitanja.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading