TEŠKE BORBE ŠIROM FRONTA U DONBASU Ruska vojska zatvorila sve izlaze ukrajinskim jedinicama (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

Rano ujutru 24. februara, predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju naciji saopštio da Rusija ne može da se "oseća bezbedno, razvija i postoji" zbog stalne pretnje koja stiže iz današnje Ukrajine.

Kako je Putin naveo cilj vojne operacije je demilitarizacija Ukrajine, "denacifikacija" i zaštita ruskog stanovništva koje naseljava delove istočne Ukrajine, a koje je, kako navodi ruski predsednik, izloženo genocidu od strane zvaničnog Kijeva.

Borbe u Ukrajini od tog dana neprestano traju. 

REZIME 118. DANA

U kratkim crtama:

Razgovori između Turske, Finske i Švedske o članstvu nordijskih zemalja u NATO-u će se nastaviti, a samit alijanse u Madridu sledeće nedelje nije krajnji rok, kaže Turska posle razgovora u Briselu 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski tvrdi da je Afrika „talac“ ruske ofanzive jer strah od krize sa hranom na kontinentu raste zbog blokade crnomorskih luka Moskve 

Ukrajinske trupe su „izgubile kontrolu“ nad selom Metolkine, u blizini zaraćenog grada Severodonjecka, saopštio je guverner Luganska 


Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su njegove snage napale aerodrom u jugozapadnoj ukrajinskoj oblasti Odesa, uništavajući dronove i kontrolnu stanicu

BLOG UŽIVO:

 

Šolc traži promenu pravila glasanja u EU

23.48 - Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je večeras da će uložiti sve napore da Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata, da EU treba da se otvori i za druge zemlje, ali i da se zalaže za reformu Unije prega kada je reč o pravilima glasanja. Neke od vodećih zemalja EU se protive tim promenama. Više o tome pročitajte OVDE.


 

Izvoz ukrajinskog žita preko luke Odese 

23.24 - Rekao je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Fajner i dodao da je to najbolja opcija.

"Problem je što Rusija koristi svoju flotu za blokiranje luke i ne dozvoljava Ukrajini da isporuči žito na svetsko tržište", rekao je Fajner tokom foruma na kojem su učestvovali predstavnici SAD i EU, posvećenog situaciji u Rusiji i Ukrajini.

On je istakao i da SAD neće sprečavati izvoz ruskog žita, sankcije se na odnose na granu.

 

Neuspešan pokušaj izvlačenja 
 

22.55 - Narodna milicija LNR i savezničke snage Ruske Federacije porazile su ukrajinske snage bezbednosti pokušavajući da se izvuku iz obruča u pravcu Lisičansk.

 

 

 

 

Obnavlja se Mariupolj?!

22.27 - U Mariupolju je već počela izgradnja stambenih zgrada, saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Marat Husnulin.


Po scenariju razvoja grada, do 2035. godine će tamo živeti pola miliona stanovnika, prenosi Sputnjik.

Kako je naveo ministar, za obnovu Mariupolja će biti "prilično veliki" izdaci, a već je napravljena procena objekata, kao i šta se može popraviti, a šta se mora rušiti.

Rusija označena kao glavna pretnja NATO-u

21.53 - Očekuje se da će novi strateški koncept alijanse biti usvojen na predstojećem samitu u Madridu, prema rečima generalnog sekretara Stotlenberga.

Artiljerijski udar na rejon koncentracije ljudstva 63. brigade Oružanih snaga Ukrajine na lokaciji Bela Krinica

21.31 - U jednom rafalu ima više od 30 poginulih i ranjenih ukrajinskih vojnika.

 


 

 

VB: Pomoći Ukrajini kad ruska vojska posustane

21:21 - Britanska vojna obaveštajna služba veruje da će ruske snage u ratu u Ukrajini usporiti svoje napredovanje u narednih nekoliko meseci i tada treba pomoći Ukrajini da krene u kontraofanzivu, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

 

 

U komentarima koje je danas objavio nemački Zidojče Cajtung, a prenelo nekoliko uglednih evropskih listova, Džonson je rekao da ruske snage napreduju u Donbasu, na istoku Ukrajine, ali uz veliku cenu koju plaćaju u ljudstvu i opremi, prenosi Rojters.

"Naša (britanska) vojna obaveštajna služba veruje da bi Rusija u narednih nekoliko meseci mogla da posustane i izgubi momentum zbog iscrpljenosti svojih resursa. Tada moramo da pomognemo Ukrajincima da preokrenu dinamiku i krenu u kontraofanzivu sa opremom koju od nas traže. Ja ću se za to zalagati na predstojećem samitu G7 narednog vikenda u Nemačkoj", rekao je Džonson.

ZELENSKI ZAVAPIO EVROPSKOJ UNIJI "To je naše svetlo na kraju tunela"

21.02 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je pozdravio očekivanu ponudu Evropske unije statusa kandidata za svoju ratom pogođenu zemlju dok su ruske snage gađale drugi najveći grad Ukrajine Harkov i istočni Donbas.

 

 

- Verujem da će svih 27 zemalja članica Evropske unije podržati naš status kandidata, rekao je Zelenski učenicima Munk škole za globalne poslove i javnu politiku u Torontu - izjavio je on i dodao:

- Ovo je naše svetlo na kraju tunela.

 

 

Zelenski: Znamo ko je u ovom ratu Voldemor

20.53 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uporedio je danas Rusiju sa izmišljenim najvećim zlikovcem Lordom Voldemorom u knjigama o Hariju Poteru.

Zelenski je to rekao u razgovoru sa studentima univerziteta u Torontu, kada je jedan student primetio da su ga njegove pristalice poredile sa britanskim vođom iz Drugog svetskog rata Vinstonom Čerčilom i Harijem Poterom, izmišljenim dečakom čarobnjakom koji je konačno pobedio svog najvećeg neprijatelja Lorda Voldemora.

On je zahvalio na ovakvim poređenjima i dodao da je Hari Poter bolji od Voldemora.

"Znamo ko je Voldemor u ovom ratu, a ko Hari Poter, tako da znamo kako će se rat završiti", rekao je Zelenski, prenosi Rojters.

Agencija podseća da je Zelenski bivši komičar koji je nekada igrao izmišljenog predsednika u popularnoj TV seriji pre nego što je ušao u politiku.

 

Granatiran televizijski centar Petrovski u Donjecku


20.09 - Televizijski centar Petrovski u gradu Donjecku, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, teško je oštećen granatiranjem, a emitovanje programa je prekinuto, saopštila je danas ruska državna novinska agencija TAS S, citirajući lokalnu donjecku novinsku agenciju.

 

LNR: Kijevski odredi sprečavaju predaju Ukrajinaca

19.58 - Portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko izjavio je danas da su kijevski odredi koji se protive povlačenju sprečavaju male grupe ukrajinskih trupa koje sa tom namerom ulaze u Lisičansk (LNR).

"Svakodnevno male grupe vojnika ukrajinskih oružanih snaga uspostavljaju vezu sa našim jedinicama i najčešće traže priliku da bezbolno i bezbedno izađu na teritoriju koju kontroliše LNR i predaju se, istakao je Filiponenko.

On je dodao da postoje neki ukrajinski odredi protiv povlačenja koji "uz pomoć lokalnih kontraobaveštajaca one koji žele da se predaju hoće da eliminišu kao lekciju za druge".

Ambasador Luganske Narodne Republike u Rusiji Rodion Mirošnik ranije je naveo da je oko 5.000 do 7.000 ukrajinskih vojnika bilo ukopano u Lisičansku.

Oficir narodne milicije LNR Andrej Maročko rekao je ranije da su savezničke snage opkolile ukrajinsku borbenu grupu Gorskoe i Zolotoje kod Lisičanska.

 

Lavrov doputovao u dvodnevnu posetu Iranu

19.30 - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je danas u dvodnevnu posetu Iranu.

U izveštaju agencije TAS S se navodi da će se Lavrov sastati sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem i iranskim kolegom Hosein Amir-Abdolahianom.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ranije danas je izjavila da će dve strane razmeniti mišljenja o nizu hitnih međunarodnih pitanja, uključujući zajednički sveobuhvatni akcioni plan u vezi sa iranskim nuklearnim programom, razvoj situacije u Ukrajini, Siriji, Avganistanu, Zakavkazju, Jemenu i u regionu Kaspijskog mora.

 

 


Pored toga, ministri Lavrov i Amir-Abdolahian razgovaraće o bilateralnim pitanjima, između ostalog i o realizaciji ključnih zajedničkih projekata u oblasti energetike i transporta, kao i izgledima za unapređenje kulturnih i humanitarnih odnosa.

 

 

Poginuo ukrajinski novinar

19.17 - Ukrajinska strana: Ruska vojska je mučila i ubila ukrajinskog novinara Maksima Levina u Kijevskoj oblasti. Vest prenose ukrajinski mediji, kao na primer Meduza.

Ruska strana: Fotoreporter Maksim Levin je preminuo od gelera 
u glavu dok je bio u neposrednoj blizini nestabilne linije fronta. Novinar je otišao sa naoružanim drugom u šumu u potrazi za nestalim dronom. U stvari čini su izviđačku grupu – operater dronova i naoružana straža, kako navode ruski mediji.

 


 

 

Zabranjen specijalni let ruskim državnicima u SAD

18.57 - Vašington nije dao dozvolu za specijalni let ruskog državnog aviona u Sjedinjene Države, kojim je trebalo da se vrate kući službenici ruskih diplomatskih misija i članovi njihovih porodica i to neće proći bez kontramera Ruske Federacije, izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Vašington se još jednom istakao u neprijateljstvu protiv naše zemlje i nije dao dozvolu za poseban let kojim je trebalo da se vrate kući službenici ruskih diplomatskih misija u SAD i članovi njihovih porodica", navodi se u saopštenju Zaharove i poručuje da odbijanje Vašingtona neće ostati bez odgovora.

"Ovo prkosno ponašanje američkih vlasti neće ostati bez odgovora. Kao što smo ranije upozoravali, ako i jednom ruskom specijalnom letu bude odbijena dozvola za ulazak u SAD neminovno će uslediti kontramere, uključujući i asimetrične", navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije.

UPOZORENJE IZ MOSKVE: Sve podseća na najgore periode rusko-nemackih odnosa

18.45 - Politika nemačkih vlasti ugrožava proces istorijskog pomirenja između Rusije i Nemačke posle Velikog otadžbinskog rata i preti da ga uništi, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

 

 

"Kao što vidimo, u poslednje vreme nemačke vlasti preduzimaju sve više rizičnih akcija koje podrivaju proces istorijskog pomirenja između Rusa i Nemaca posle Velikog otadžbinskog rata. Reči i postupci Berlina dovode u opasnost rezultate napora koje su Rusija i Nemačka postigle nastojeći da prevaziđu neprijateljstvo i nepoverenje među našim narodima", navodi se u saopštenju povodom godišnjice napada nacističke Nemacke na Sovjetski Savez.

 

 

 

"Ukrajina je izgubila rat"

17.57 - Ukrajina je izgubila ovaj rat, ovaj rat je već završen, rekao je penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor.

 

 

Novi raketni napad, ima poginulih

16.46 - Najmanje jedna osoba poginula je danas u ukrajinskom gradu Nikolajevu u ruskom raketnom napadu, rekao je gradonačelnik Oleksandar Senkevič. Napad je izazvao nekoliko požara i oštetio stambene i poslovne objekte u lučkom gradu, nad kojima se nadvio oblak gustog dima.

Vojnici bataljona „Pjatnaška“ upotrebljavaju bacač plamena „Bumbar“ 

17.00 -  Snimak dobrovojačkog bataljona Donjecke Narodne Republike "Pjatnaška" kako dejstvuje prema neprijatelju. 

 

 

 

Hodorovski: Naftne sankcije više štete EU nego Rusiji

16.10 -  Mihail Hodorovski, prvi čovek nekadašnjeg ruskog naftnog giganta, kompanije Jukos, koji je protivnik režima ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da naftne sankcije Rusiji više štete samoj EU, nego zemlji kojoj su namenjene.

Bivši najbogatiji čovek Rusije istakao je da je EU ili trebalo da obezbedi alternativno snabdevanje pre nego što je uvela embargo ili da razmotri sasvim drugi pristup, kao što je uvođenje carina na ruske energente, a ne uvođenje potpune zabrane, te da bi, da je tako postupila, "Evropa Ukrajini mogla da kupi više oružja“, navodi evropski portal Politiko.

"U ovom trenutku energetske sankcije štete Evropi, a ne Rusiji. To je bilo i ostalo moje gledište. Šta zaboga, radite“, izjavio je Hodorovski u Briselu na dvodnevnim sastancima sa zvaničnicima EU i drugima, koje je organizovao istraživački centar GLOBSEC sa sedištem u Bratislavi.

Hodorkovski je proveo 10 godina u zatvoru pod optužbom da je izbegavao plaćanje poreza, a potom je vodio kampanju za promovisanje demokratije i ljudskih prava u Rusiji kroz svoju organizaciju Otvorena Rusija.

 

Ukrajinska vojska u Gorskom i Zolotom u obruču

15.48 - Armija LNR zvanično je potvrdila da je ukrajinska vojska u Gorskom i Zolotom u obruču. Operativno opkoljavanje je obavljeno još pre nekoliko dana. Tamo se nalazi više od 2.000 ukrajinskih vojnika. Kako se navodi, uskoro se očekuje da ukrajinske snage u Lisičansku i Severodonjecku takođe budu u kotlu.

 

 

 

Prvi strani brod, turski Azov Konkord, napustio Marijupolj

15.34 - Prvi strani brod, turski "Azov Konkord" napustio je luku Marijupolj, duž koridora koji je organizovala ruska vojska, javila je danas ruska agencija TAS S.

Brod "Azov Konkord" krenuo je ka Novorosijsku, a kapetan Ivan Babenkov rekao je da brod ne prevozi nikakav teret.

Turski brod je popravljen nakon što je pretrpeo štetu od ukrajinske vojske, a angažovani su novi članovi posade, navodi ruska agencija.

Važno saopštenje

15.34 - Gubernator Nikolajevske oblasti Vitalij Kim saopštio je da je sedam raketa pogodilo ciljeve u Nikolajevu.

 

 

 

Misteriozna osoba koja je nosila nuklearnu aktovku ruskog predsednika Vladimira Putina pronađena upucana 

15.14 - Penzionisani pukovnik Federalne službe bezbednosti Vadim Zimin (53) pronađen je sa prostrelnim ranama u kuhinji svog stana u Krasnogorsku u Moskovskoj oblasti. On je u kritičnom stanju i nalazi se na intenzivnoj nezi, navodi se u izveštajima. Javnosti je poznata samo jedna fotografija misterioznog ruskog pukovnika.

Karijeru je nastavio u službi bezbednosti, probio se do uloge pukovnika pod Vladimirom Putinom, ali njegova tačna uloga u Putinovoj administraciji nije sasvim jasna. U vreme napada, njegova supruga, medicinska radnica, bila je odsutna od kuće i lečila ranjene u ratu u Ukrajini.

Nova serija raketnih bacača S-300 dovezena je u Belorusiju

14.52 - Grupa za praćenje „Beloruski Gujun” zabeležila je noćni dolazak dva Il-76MD ruskog vazduhoplovstva na aerodrom Gomel, verovatno iz Pskova.

Najmanje 16 raketa za protivvazdušne raketne sisteme S-300, kao i verovatno jedan ZRPK „Pancir“.

 


 

Hersonska oblast: Pokušaj atentata na šefa administracije Černobajevke

14.40 - U Hersonskoj oblasti izveden je pokušaj atentata na šefa vojno-civilne administracije Černobajevke Jurija Turuljeva. On je lakše ranjen. Kako navode lokalne vlasti, eksplozivna naprava je aktivirana ujutru na putu kojim je prolazilo vozilo sa Turuljevim.

Nemačka nastavlja isporuku oružja Ukrajini

14.39 - Ministarka odbrane Nemačke Kristina Lambreht je izjavila da će ta zemlja nastaviti da isporučuje naoružanje Ukrajini, a naredna partija sadržaće tri kompleksa višecevnih raketnih sistema „Mars“.

Lideri EU najverovatnije odobravaju Ukrajini članstvo

14.30 - Lideri EU će, kako se očekuje, na samitu 23-24. juna odobriti status kandidata za članstvo u EU Ukrajini i Moldaviji, rekao je izvor u EU.

Putin: Strategija ostaje ista - jačanje sopstvenih potencijala,saradnja s drugima na ravnopravnoj bazi


14.12 - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se strategija Rusije ne menja, da ona nastavlja da jača svoje potencijale ali je istovremeno spremna za saradnju sa svima na principu ravnopravnosti.

NAPAD DRONOVIMA Ruska rafinerija Novošahtinsk obustavila rad nakon napada

13.28 -  Rafinerija nafte Novošahtinsk u ruskoj Rostovskoj oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, obustavila je danas rad nakon što su dve bespilotne letelice napale njene objekte iz pravca "zapadne granice", navodi se u saopštenju rafinerije, prenosi Rojters

Zemlje EU razmišljaju o uvođenju sankcija na rusko zlato

13.09 - Zemlje EU razmišljaju o uvođenju sankcija na rusko zlato, objavila je agencija Rojters, pozivajući se na izvore. U Moskvi odgovaraju da se rezerve zlata čuvaju isključivo u Rusiji.

"Rezerve zlata čuvaju se u Rusiji, one nikada nisu prebacivane u inostranstvo. Njihov obim se samo povećava", rekao je zamenik ministra finansija Aleksej Mojsejev.

Moskva: Odgovor na blokadu tranzita u Kalinjingrad osetiće svaki Litvanac

13.00 - Vreme diplomatskih demarša je prošlo, uzvratne mere za blokadu tranzita u Kalinjingrad mora da oseti svaki građanin Litvanije, rekao je predsednik Odbora Saveta federacije za ustavno zakonodavstvo Andrej Klišas.

I portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da odgovor neće biti isključivo diplomatski, već praktičan.

 

 

 

Velika Britanija je odbila da izda vize ruskoj delegaciji

12.27 - Velika Britanija je odbila da izda vize ruskoj delegaciji za učešće na julskom zasedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Spasioci su dopremili 300 kg hrane i 40 tona vode stanovnicima Lisičanska

12.08 - Još dve tone hrane su spremne za slanje, rekao je načelnik Luganske regionalne državne administracije Sergej Hajdaj. Pored toga, 20. juna, službenici SES-a su evakuisali troje stanovnika grada na sigurno.

 

https://t.me/spravdi/11251

Raketni sistem Tor-M2


11.35 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak koji pokazuje rad protivvazdušnog raketnog sistema Tor-M2.

 


Trenutak napada na rafineriju

11.08 - Trenutak napada bespilotne letelice na rafineriju u Rostovskoj oblasti

 

Indonezija: Predsednik Džoko putuje u Kijev i Moskvu

11.05 - Indonežanski predsednik i sadašnji predsedavajući grupe G20 Džoko Vidodo posetiće Kijev i Moskvu sledeće nedelje, sa ciljem da doprinese mirnom rešenju njihovog sukoba, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Retno Marsudi.

Rat u Ukrajini stavio je sastanak Grupe 20 (G20) najvećih svetskih ekonomija ove godine u DŽakarti u drugi plan, pri čemu Indonezija nastoji da ujedini članice, uz istovremeno opiranje pritiscima zapadnih država koje prete bojkotom novembarskog samita lidera i zalažu se za isključenje Rusije, prenosi Rojters.

Rad mobilne poljske bolnice

10.27 - Na prvoj liniji fronta u zoni specijalne operacije

 

Požar u rafineriji


10.23 - Novošahtinska rafinerija gori u Rostovskoj oblasti. Požar je mogao da izazove udar dronom.

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije, požar je lokalizovan.

 

https://t.me/ukraina24tv/37577

Hersonska oblast

10.19 - Rakete iznad Mikolajeva

 

Zelenski: "Imamo posla sa apsolutnim zlom"


10.16 - Imamo posla sa apsolutnim zlom. I ne preostaje nam ništa drugo nego da idemo dalje. Oslobodite celu našu teritoriju. Isterati okupatore iz svih naših krajeva. I mada je sada širina našeg fronta već veća od 2,5 hiljade kilometara, čini se da je strateška inicijativa i dalje naša.
 

 

 

ZELENSKI PREVIŠE TRAŽI "Nemamo dovoljno oružja za Ukrajinu"

09.56 - Ekspert austrijske vojske Markus Rajsner smatra da Evropa ne može ispuniti zahteve Kijeva za teškim naoružanjem.

Rajzner je, za dnevnik javnog servisa ORF, naveo kao primer da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio 300 raketnih bacača

TEŠKE BORBE ŠIROM FRONTA U DONBASU Ruska vojska zatvorila sve izlaze ukrajinskim jedinicama (FOTO/VIDEO)

Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

 

Front Lisičansk

09.24 - Ruska armija uz podršku dobrovoljačkih jedinica i NM LNR vrši pritisak na jugoističnom krilu odbrane grada Lisičansk.

Tom prilikom upotrebljena taktička udarna avijacija i teški vlr "Solncepek".

Ukrajinske snage potisnute na liniju Ustjinovka-Bila Gora. Na levom krilu napada delovi motostreljačkih jedinica uspeli da ostvare značajniji uspeh prilikom čega je zauzeta Mirna Dolina i Pidlisno. 

 

 

Gardijski okrug u Donjecku

09.20 - Vlasti Hersona su saopštile da zbog mina koje su postavile ukrajinske snage iz luke ne može da izađe 12 brodova. Radi se uglavnom o turskim brodovima.

09.07

 

 

Rogov pozvao na ukidanje granice sa Rusijom

08.31 - Ne bi trebalo da postoji državna granica između istorijski oslobođenih regiona južne Ukrajine i Ruske Federacije, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, član glavnog saveta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti.

- Za nas je granica sa Rusijom za Nemce gora od Berlinskog zida. Prema različitim procenama, 60-68 odsto stanovnika Istočnog Berlina i DDR imalo je rođake u Zapadnom Berlinu i SRN. U Ukrajini, u zavisnosti od regionu, 73-85 odsto stanovnika ima rođake u Rusiji. Shodno tome, ova granica ne bi trebalo da postoji - rekao je Rogov.

Ambasador Antonov: Nismo primili zahtev

08.15 - Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov rekao je da ruska diplomatska misija nije primila nijedan zahtev iz Vašingtona u vezi sa dvojicom američkih plaćenika zarobljenih u Ukrajini. 

Rusi objavili snimak nove grupe zarobljenih ukrajinskih vojnika


08.10 - Još jedna grupa zarobljenih iz Severodonjecka
 

 

 

Stanovnici položili cveće i zapalili lampe na Večnu vatru


07.57 - Rusija danas obeležava Dan sećanja i tuge za poginule tokom Velikog otadžbinskog rata. U zoru u Antracitu u LNR, stanovnici su položili cveće i zapalili lampe na Večnu vatru.

 

https://t.me/izvestia/94083

 

Granatiranje Striljankova 

07.33 - Granatiranje Oružanih snaga Ukrajine Kijevske oblasti Donjecka

 


Pogođeni ukrajinski objekti u Čugujevu Harkovske oblasti

07.10 - Pogođeni su ukrajinski objekti u Čugujevu Harkovske oblasti Na nebu iznad grada gust crni dim od vatre.

 


Makejevka trenutno


07.04 - Artiljerijska kanonada nad Makejevkom trenutno

 

 

Zelenski: Veoma teška situacija u Lugansku

06.55 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je vojna situacija u regionu Luganska, na istoku Ukrajine, veoma teška jer je Rusija pojačala napore da potisne ukrajinske trupe sa ključnih pozicija.

- Tamo se zaista vodi najteža bitka. Okupatori snažno pritiskaju - rekao je Zelenski tokom svog večernjeg video obraćanja, preneo je Rojters.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading