RUSIJA LUPILA ŠAMAR LONDONU Arogantni su i nemamo nameru da sarađujemo sa njima
Profimedia

- Mogu da kažem da smo dobili apel od Britanaca, poslali su nam notu, ali ona je sastavljena u izuzetno arogantnom tonu, prepuna "poučnih" izraza. To nas primorava da za sada ne sarađujemo sa Londonom po ovom pitanju - rekao je ambasador u emisiji TV kanala "Rusija 24".

U Donjecku su 9. juna na smrt osuđena tri stranca zarobljena u Mariupolju - dvojica britanskih državljana Šon Piner i Ejden Aslin, kao i marokanski državljanin Sadun Brahim. Sva trojica su priznali krivicu za ukrajinsku oružanu agresiju usmerenu na preuzimanje vlasti u DNR.

Britanski državljani Šon Piner, Ejden Ejslin i Marokanac Sadun Ibrahim proglašeni su krivim i osuđeni na smrt. U ekskluzivnom intervjuu za RT od pre nekoliko dana, koji je obavljen neposredno pre nego što je izrečena kazna, Piner i Ejslin su izrazili žaljenje zbog svoje odluke da se bore na strani Kijeva.

Piner i Ejslin su uhvaćeni u Mariupolju u aprilu, pošto su ruske trupe i trupe DNR odsekle brigadu ukrajinskih marinaca kojoj su bili priključeni. Britanska vlada je zahtevala da se prema Ženevskim konvencijama tretiraju kao ratni zarobljenici, uprkos tome što formalno nisu u ratu sa DPR. Međutim, DPR je istakla da se konvencije odnose samo na uniformisane vojnike nacionalne vojske, a ne na strane plaćenike.

Piner je upozorio sve strance koji razmišljaju da se pridruže Ukrajini da „ne ulaze u rat koji stvarno ne razumeju” i pozvao plaćenike da prihvate činjenicu da im se može suditi, da – u najgorem slučaju – mogu dobiti smrtnu kaznu, i upozorio ih da se ne žale kada se to dogodi.

SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE O RUSKOJ VOJNOJ OPERACIJI U UKRAJINI MOŽETE POGLEDATI U NAŠEM BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading