ORUŽJE NE STIŽE U KIJEV Ukrajinci u problemu, nedelje su potrebne za transfer i obuku!
Foto: Shutterstock

- Postoje sumnje da oružje koje je potrebno Kijevu jednostavno ne stiže na vreme - rekao je on.

"Foks njuz" navodi da bi put američkog oružja u ruke ukrajinskih militanata mogao potrajati nekoliko meseci. Ali čak i u slučaju uspešnog dolaska tereta u Ukrajinu, potrebne su nedelje „za transfer i obuku“.

General Kin je dodao da je Vašington trebalo da da prioritet mirovnim pregovorima za rešavanje sukoba, ali su Sjedinjene Države „zainteresovane za oba scenarija“, priznao je.

Moskva je više puta skrenula pažnju na opasnost da zapadne zemlje povećaju isporuke oružja Ukrajini. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov upozorio je da militarizacija Ukrajine direktno ugrožava interese evropske i globalne bezbednosti.

Rusija je prethodno poslala notu svim zemljama, uključujući i SAD, zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaka pošiljka koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da se zemlje NATO-a "igraju vatrom" isporukom oružja Ukrajini.

Portparol predsednika Dmitrij Peskov je primetio da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading