"RUSIJA JE VEĆ IZGUBILA RAT" Toni Radakin: Nikada neće preuzeti kontrolu nad Ukrajinom!
Foto: Printscreen/Youtube

Šef britanskih oružanih snaga rekao je da je Rusija već strateški izgubila rat u Ukrajini.

Admiral ser Toni Radakin rekao je da vojna snaga Rusije smanjena i da nikada neće moći preuzeti celu Ukrajinu već samo "male" delove teritorije, što se i vidi posle gotovo četiri meseca sukoba.

VOLODIMIR ZELENSKI: Ovo je odskočna daska Rusiji za napad na druge zemlje! - Alo.rs

"Ovo je strašna greška Rusije. Rusija nikada neće preuzeti kontrolu nad Ukrajinom", rekao je Radakin za PA Mediju.

Rusija mahom kontroliše istok Rusije ali uz veliku cenu, rekao je Radakin i dodao da se procenjuje da je četvrtina vojnih resursa Moskve prebačena u Donbas.

Profimedia

 

Rusiji nedostaju vojnici i napredni projektili i trši velike gubitke, rekao je on u trenutku kada je Britanija najavila da će poslati još oružja i municije dugog dometa Ukrajini.

"Ruska vojna mašina napreduje i dnevno pređe nekoliko - dva, tri, pet - kilometara. Ali je predsednik Putin iskoristio 25 posto svoje vojne moći samo da bi osvojio malu teritoriju, dok je istovremeno 50.000 ljudi ubijeno ili ranjeno", rekao je Radakin.

PUTIN SE SPREMA DA ZADA ODLUČNI UDARAC? Nepregledne vojne kolone idu prema Ukrajini - Alo.rs

"Rusija gubi. Možda je imala nešto taktičkih uspeha proteklih nedelja i oni će se možda nastaviti narednih nekoliko nedelja, ali strateški Rusija gubi. Jedan razlog je taj što je NATO jači, sa Finskom i Švedskom koje žele da uđu. I mi podržavamo Ukrajinu koja nam je pokazala koliko je hrabra. Britanija je ovde na duže staze", dodao je on.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Boban

17.06.2022 18:16

Čudni komentari britanskih komentatora ali Šef britanskih oružanih snaga Toni Radakin je trebalo da pročita Klauzevica a to je da se rat ne dobija osvajanjem teritorije već uništenjem protivničkih oružanih snaga.