VOLODIMIR ZELENSKI: Ovo je odskočna daska Rusiji za napad na druge zemlje!
Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

"Sada je istorijski trenutak za Evropu i evropsku bezbednost, kada svako mora da odluči šta je Evropa i kakva će Evropa biti u budućnosti. Hoće li biti slobodna kao što je sada? Da li će biti bezbedna kao što je većina Evropljana navikla? Da li će biti društveno i ekonomski razvijena i šta će inspirisati društva van njenog kontinenta", rekao je Zelenski u video obraćanju u četvrtak učesnicima Prespa foruma u Ohridu.

Rusija je, naveo je, izazvala sve nas, svaku naciju na kontinentu, svaki region u Evropi. „Ovo je najstrašniji vojni izazov za Ukrajinu i mi se 113. dan branimo od ambicija Rusije da uništi ukrajinski narod i kulturu ", rekao je Volodimir Zelenski.

Počevši ovaj rat protiv Ukrajine, Rusija je pokušala da napravi odskočnu dasku za napad na druge nacije u Evropi, ustvrdio je Zelenski i dodao da je zato odbrana Ukrajine u ovom ratu od suštinskog značaja za bezbednost svih u Evropi.

Sergej Lavrov o oružju doniranom Ukrajini - Alo.rs


„ Svi smo se u demokratskom svetu suočili sa energetskom krizom bez presedana. Rusija je dugi niz godina odavala utisak da je navodno pouzdan izvor energije, a u stvarnosti je razne evropske zemlje učinila zavisnim od nje. Još gori scenario je na tržištu hrane, ne samo da rastu cene hrane, već i nova migrantska kriza. Pomenuću još jedan element ruske antievropske politike. Rusija je možda najveći investitor u propagandu. Zato se ozbiljna rasprava o bezbednosnoj arhitekturi u Evropi mora zasnivati na potrebi da se Evropa oslobodi zavisnosti koju ruska država stvara decenijama. Zato su potrebne sankcije antievropskoj politici Rusije. To treba uzeti u obzir prilikom pripreme sedmog paketa sankcija EU", rekao je Zelenski, preneli su skopski mediji.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
baš sve

17.06.2022 08:00

Опа, траги-комичар је аванзовао🐒Сад се бави "фаљетањем"(гатањем)... 🍮Јес'... пошто је "евакуисао" стотине хиљада а има накану да их буду милиони, својих укронациста и грађана који због терора режума пристају на све, сада фантазира о "евакуацији" европског становниптва... Идеја је је британска "премиса"... немаш становништво, решен проблем🐒🐒🐒Кад ће Европа да се призове мозгу... Бар Белгијанци имају "искуства" са кавезима. Уместо африканаца, укринацисте а нај интересантнини траги-комичар са свитом планера и идеолога 🐒🐛🐍🐶🦊🐾