SLEDI DNK ANALIZA Tela poginulih u Azovstalju vraćena u Kijev
Foto: EPA/SERGEY VAGANOV

Kako se navodi, tela su prebačena u glavni grad Kijev, gde je u toku DNK analiza kako bi se utvrdio identitet poginulih, saopštili su iz puka Azov, jedne od ukrajinskih jedinica koja je držala čeličanu skoro tri meseca pre nego što su se predale u maju ruskim trupama.

(RAT UŽIVO) STIŽU OPREČNE INFORMACIJE SA FRONTA Žestoke borbe u Donbasu, hitno se oglasio Zelenski, Bugarska ima važnu poruku

Ukrajina je u subotu objavila prvu zvanično potvrđenu razmenu mrtvih vojnika od početka rata.

Rečeno je da su dve strane razmenile ukupno 320 tela, a zamena je obavljena u četvrtak na liniji fronta u regionu Zaporožja.

Ana Holovko, portparolka puka Azov, saopštila je da je svih 160 ukrajinskih tela koje su Rusi predali iz ruševina Azovstalja.

Ona je kazala da se za najmanje 52 od tih tela smatra da su ostaci vojnika puka Azov, a Maksim Zorin, bivši komandant puka koji je sada na čelu vojne jedinice sa sedištem u Kijevu, potvrdio je da su među razmenjenima i tela iz čeličane.

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA Ruski ambasador napustio sednicu Saveta Bezbednosti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopstio je da bi moglo biti više od 2.500 zarobljenika iz čeličane Azovstalj u Marijupolju, koji su sada pritvoreni u oblastima Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine.

Zelenski je još rekao da se planovi Rusije u vezi sa tretmanom ovih zarobljenika stalno menjaju.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading