ISPRAVKA Bajden nije rekao da Ukrajina mora ustupiti deo teritorije Rusiji
EPA

Prethodni naslov ovog članka je sugerisao da je Bajden izjavio da će Ukrajina morati dati deo teritorije Ukrajini, što je netačno. Bajden je na novinarsko pitanje “Da li će Ukrajina morati ustupiti svoju teritoriji Rusiji” odgovorio da će u nekom trenutku morati doći do sporazuma putem pregovora. Međutim, nije naveo direktno kakve bi ustupke Ukrajina (ili Rusija) morala napraviti da do sporazuma dođe.

Predsednik SAD Džozef Bajden nije odbacio mogućnost da će Ukrajina morati da ustupi deo svoje teritorije Rusiji kako bi okončala rat sa Moskvom, ocenio je “Njujork post” prenoseći današnju izjavu američkog predsednika.


Njujorški list prenosi Bajdenovo obraćanje, tokom kojeg ga je novinar upitao "da li će Ukrajina morati da da deo teritorije kako bi došla do mira".

"Od početka, rekao sam i uvek ću reći, a neće se svi složiti sa mnom: ništa o Ukrajini ne može bez Ukrajine. To je njihova teritorija. Neću im reći šta da rade ili ne rade", počeo je Bajden.

(UKRAJINA UŽIVO) KOMANDA JE STIGLA DIREKTNO IZ KREMLJA Rusija odredila nove ciljeve specijalne vojne operacije (FOTO/VIDEO)

On je, međutim, rekao da mu se "čini da će u nekom trenutku morati da dođe do sporazuma putem pregovora".

- A šta to znači, ne znam. Ne znam da li iko zna u ovom trenutku. U međuvremenu, nastavićemo da guramo Ukrajinu u poziciju u kojoj može da se brani - rekao je Bajden.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
IZAZIVACI

03.06.2022 22:55

Oni su izazvali rat i morace da ga zaustave u suprotnom Putin nece stati na Ukrajini. Glavni krivci ce platiti visoku cenu ako brzo ne reaguju.