KADIROV OTKRIO PLAN RUSIJE Novi zadaci u okviru operacije u Ukrajini
Foto: Printscreen

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu postavio je nove zadatke u okviru specijalne operacije u Ukrajini, koji će ubrzati njen tempo, izjavio je danas lider Čečenije Ramzan Kadirov.

On je posle jučerašnjeg sastanka sa Šojguom na Telegramu napisao da zadaci koje je postavio Šojgu podrazumevaju unapređenje dalje taktike.

- Preduzete mere će omogućiti značajno povećanje efikasnosti ofanzivnih manevara, što doprinosi izvođenju specijalne operacije bržim tempom - naveo je Kadirov, prenosi RIA Novosti.

Rano jutros ukrajinske snage granatirale su naselje Goljmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši šest mina kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima za obustavu vatre.

Uporedo, nastavljaju se sukobi u Donbasu, a ruska vojska krenula je ka Slavjansku, a borbe su se vodile i u Svjatogorsku. Severodonjeck je praktično u potpunosti oslobođen, a ukrajinske snage su se povukle ka Lisičansku, koji se nalazi na uzvišici, što ukrajinskoj vojsci omogućava bolji položaj za odbranu.

Nastavljaju se borbe i u području Avdejevke - jednog od najsnažnijih utvrđenja ukrajinske vojske, a oružane snage Ukrajine bezuspešno pokušavaju da krenu u kontraofanzivu u pravcu Hersonske oblasti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading