ŠOLC ŠALJE "IRISE" UKRAJINI Nemačka odlučila da isporuči Kijevu rakete zemlja-vazduh!
Foto: Shutterstock

Nemačka će Ukrajini isporučiti odbrambeni sistem srednjeg dometa zemlja-vazduh IRIS-T, saopštio je kancelar Olaf Šolc, nakon molbi Kijeva, kao i nemačkih opozicionih stranaka, da se pojača isporuka teškog naoružanja toj zemlji

Šolc je saopštio poslanicima da je vlada odlučila da Ukrajini obezbedi rakete IRIS-T koje je Nemačka razvila zajedno sa drugim zemljama NATO-a, prenosi Rojters.

On je rekao i da će Nemačka takođe isporučiti Ukrajini radarske sisteme za pomoć u lociranju neprijateljske artiljerije.

„Neprekidno isporučujemo od početka rata“, naglasio je Šolc u današnjem obraćanju, ukazujući na pomoć od više od 15 miliona komada municije, 100.000 ručnih bombi i preko 5.000 protivtenkovskih mina poslatih u Ukrajinu otkako je Rusija napala tu zemlju 24. februara, navodi Rojters.

I američki predsednik Džozef Bajden najavio je u utorak da će SAD obezbediti Ukrajini naprednije raketne sisteme koje su njeni lideri tražili.

U tekstu objavljenom u Njujork tajmsu, Bajden je naveo da će ti raketni sistemi omogućiti Ukrajini „da preciznije pogađa ključne ciljeve“, prenosi Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zoran

01.06.2022 12:15

Nemacka se involvira neposredno u UK naoruzanjem i svojim dobrovoljcima PONOVO U SUKOB SA RUSIJOM. OCIGLEDNO DA SE NISU NAUCILI PAMETI . DOKLE TRAZE PONOVO.RAT SA RUSIJOM UMESTO DA BUDU.MUDRI I.NE RATUJU ZA INTERESE Amerike