SUPRUGA ZELENSKOG OTKRILA ŠTA SE DOGAĐA IZA KAMERE Elena odala ko predsedniku Ukrajine govori šta da kaže!
Foto: Sajt predsednika Ukrajine

Prva dama Ukrajine Elena Zelenska i supruga Vladimira Zelenskog, rekla je u intervjuu ukrajinskoj televiziji "Ukrajina 24" da njen muž ne piše lično tekstove svojih govora. Ona je, govoreći o obraćanjima Vladimira Zelenskog ukrajinskom narodu i svetu, rekla da ni ona ne može uvek da vidi te govore.

"Nemam mogućnost da unapred vidim tekst govora. Mislim da ni Volodimir ne vidi uvek sve tekstove dok su u fazi pripreme. On uvek govori piscima govora šta želi da kaže, svoje teze, prilično formulisane misli koje samo treba da se stave na papir", rekla je Zelenska tokom zajedničkog intervjua sa suprugom na ukrajinskom TV kanalu "Ukrajina 24".

Elena je ocenila da će rat u Ukrajini dovesti do ogromnih negativnih posledica. Prva dama Ukrajine objasnila je da ima plan da osnuje program za pružanje psihološke pomoći žrtvama rata u Ukrajini.

"Pokrećem veliki projekat, a to je 'Nacionalni program psihološke podrške Ukrajincima'. Zato što smo svi osećali psihički pritisak. Gotovo svako od nas, sigurni smo u to, može imati psihičke probleme. I tokom rata i nakon njegovog završetka", rekla je Zelenska.

Prva dama je istakla da su ona i njen tim pokrenuli ogroman rad u ovom pravcu. Ukrajina je dobila podršku SZO, a biće sprovedeni i prilagođeni programi SAD i Izraela za rad sa vojskom koja je prošla kroz rat.

"Ako sada ništa ne preduzmemo, možemo imati loše posledice odmah posle rata, pa i nakon 10 godina i duže", rekla je ona.

Sve o ratu u Ukrjaini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading