RUSI TVRDE DA SU NANELI OZBILJNE GUBITKE UKRAJINCIMA "Uništena krupna isporuka američkog naoružanja"
Foto: Printscreen/Video

Prema rečima portparola ruskog odbrambenog resora Igora Konašenkova, ukrajinski avion oboren je tokom vazdušne borbe sa ruskim avionima nad mestom Belicko u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Takođe je rekao i da je ruska avijacija tokom dana gađala i četiri komandna centra ukrajinske vojske, 47 lokacija sa ljudstvom i vojnom tehnikom, a uništeno je i jedno skladište municije u okolini mesta Drobiševo.

- Kao rezultat bombardovanja uništeno je preko 270 ekstremista, onesposobljeno 52 jedinice vojne tehnike - rekao je Konašenkov.

Sa druge strane, visokopreciznim naoružanjem pogođena su još tri komandna centra, osam skladišta sa municijom i naoružanjem, a gađane su i 36 lokacije gde se nalazila ukrajinska vojska i vojna tehnika.

Ti objekti nalazili su se u Nikolajevskoj oblasti, u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

Konašenkov je kazao i da je oboreno osam ukrajinskih raketa ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema „Smerč“ u oblasti Harkova i Hersonskoj oblasti.

Uništeno oružje iz Amerike i Evrope

Ruska vojska je svojim visokopreciznim naoružanjem uspela da uništi veliku količinu oružja koju je ukrajinska vojska dobila od Evrope i SAD, izjavio je Konašenkov.

Ta partija naoružanja uništena je raketama „Kalibar“, koje su ispaljene sa brodova.

Takođe, „kalibrima“ je uništen i rezervoar sa gorivom koje se nalazilo u Odesi, a koje je služilo za snabdevanje ukrajinskih ekstremista.

Sa druge strane, artiljerijskim naoružanjem uništeno je 77 komandna centra ukrajinske vojske, 43 artiljerijske jedinice, kao i 10 skladišta sa municijom.

Takođe, uništen je i PVO sistem Buk-M1, dve baterije sistema „Grad“, a gađano je i 602 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom.

Sve najnovije informacije o ratu u Ukrajini možete pogledati u našem BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading