PENTAGON HOĆE DA ZNA Gde je američko oružje isporučeno Kijevu?
Tanjug

-Svaki put kada razgovaramo sa našim partnerima proveravam tu informaciju, a razgovaramo svake nedelje. To pitanje sam i juče postavio ministru odbrane Ukrajine Alekseju Reznikovu. Ističemo da je to izuzetno važna informacija, izjavio je Ostin na sastanku odbora Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država koji je odgovoran za donošenje zakona o aproprijaciji.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina.

Ukrajina uživo, 77. dan rata: Ovo su najnovije vesti - Alo.rs

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za krvave zločine nad civilima u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruskog vojnog resora je oslobođenje Donbasa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Miro

12.05.2022 07:38

Što je vas briga gde je oružje vi ste ga iznajmili Ukrajini . Vašu radoznalost ćemo uslišiti i reći vam da je oružje jednim delom uništeno i to stvarno uništeno prilikom transporta na ratišta , u drugi dio oružja je "uništen" i stavljen u džepove ukrajinskih državno-ratnih profitera. Lepo osmišljen posao ,određeni vaši prodavci oružja iz Ukrajine su se finansijski potkovali,a sada je na vama da uspostavite račun Ukrajini za iznajmljivanje oružja.

Srb

12.05.2022 13:02

@Miro - Pa deo je svakako u rukama ruskih stručnjaka koji ga analiziraju. Biće korisnih podataka za rusku vojnu industriju.

cardak

04.06.2022 11:01

VI AMERI KAO NEZNATE DE POLA ORUZJA ZAVRSI.PA PREGLEDAJTE RACUNE MULTIMILIONERA INACE GLUMCA KLOVNA -ODAKLE MU TA LOVA? ILI ZAJEDNO PERETE RATNE AMER PARE ,NESTO JESTE?