AMERIKA VRŠI PRITISAK NA EU Udarite na Rusiju!
EPA

Ovo je pritisak kako pokušaj Amerike da EU udalji od Rusije, tako i širenje fame o tome kako će "Rusija napasti Ukrajinu".

Podsećamo, energetska stabilnost nekih država EU zavisi od ruskog gasa, a Amerika govori o sankcijama protiv energetskih kompanija!

Prošlo je više od nedelju dana otkako su Vladimir Putin i Džo Bajden razgovarali.

Ovo su mere koje se razmatraju. One su zasnovane na višestrukim razgovorima koji su vođeni između SAD, UK, Nemačke, Francuske i Italije, kao i sa EU.

Na pitanje novinara da li će Evropa reagovati na poziv Zelenskog, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je rekao da su spremni da preduzmu dodatne kaznene mere ako bude potrebno u skladu sa razvojem situacije.

Nemački kancelar Olaf Šolc upozorio je Moskvu da "ne prelazi liniju".

Slovenački premijer Janez Janša, čija zemlja predsedava Evropskom unijom do kraja godine, predložio je pregovore Francuske, Nemačke, Ukrajine i Rusije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Balkanka

16.12.2021 21:42

Nekada se za Evropu govorilo Stara dama. Stare dame su pokupile svu pamet, znanje i iskustvo i treba da zna sta je za nju najbolje. Ipak nije tako. Nasa Evropa se ponasa kao adolescent koga savetuje Amerika sta da uradi, naravno za americko dobro. Kaze da udari na Rusiju. Rusija bi tako zestoko odgovorila da bi zapadna Evropa nestala, a ne Amerika. Stara damo opameti se i gledaj svoje interese,a ne Americke.

Srba

28.02.2022 07:17

Bajden je taj koi voli da ratuje i on je taj koji doliva ulje na vatru. Jer on gleda svoj lični interes .

vlah

13.03.2022 14:06

Ovaj olos iz amerike samo bi da uvede glupu evropu u rat a ovi olosi iz evrope utrkavaju se ko ce vise da mu se uvlace u dupe , SRAMOTA za evropu.