RUSIJA UZVRAĆA UDARAC! Haške sudije i tužioci na poternicama!
Foto: AP/Peter Dejong (STF)

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak protiv sudija i tužioca Međunarodnog suda u Hagu, koji su prošle nedelje izdali sraman nalog za hapšenje predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Krivično gonjenje predsednika Rusije i ombudsmana za decu je protivzakonito, između ostalog i zbog toga što nema pravog osnova za tako nešto, poručuju iz istražnog komiteta. 

"Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak protiv tužioca Međunarodnog suda u Hagu, Karima Ahmad Hana, i sudija Tomoko Akane, Rozarija Salvatorea Ajtalija i Serhija Herarda Ugalde Godineza", navodi se u saopštenju komiteta na Telegramu.

Tužilac se tereti da je optužio nevinog čoveka za zločin koji nije počinio, ali i za to da je pripremao napad na predstavnika strane države, koji se nalazi pod međunarodnom zaštitom. Sve je učinjeno u cilju otežavanja političke situacije u svetu, poručuju iz Istražnog komiteta. Sudije se terete za nešto slično - pokušaj namernog i protivpravnog lišavanja slobode, kao i za pripremu za napad na predstavnika strane države koji uživa međunarodnu zaštitu, a sve u cilju zaoštravanja međunarodnih odnosa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading