KRVAVA ŽETVA JE NA VAŠOJ SAVESTI Rusija upozorila NATO velesilu - ne šaljite avione Ukrajini!
EPA

- Želim da podsetim zvanični London, na njihovoj je savesti u takvom scenariju "krvava žetva" sledećeg kruga eskalacije, kao i vojno-političke posledice koje iz toga proizilaze po evropski kontinent i ceo svet - navode iz ruske ambasade.

Podsećamo, britanski premijer Riši Sunak zatražio je danas od ministra odbrane Bena Volasa da istraži koje bi borbene avione Velika Britanija potencijalno mogla da isporuči Ukrajini, saopštio je Dauning strit.

- Premijer je zadužio ministra odbrane da istraži koje avione možemo da obezbedimo, ali da budemo jasni, ovo je dugoročno rešenje, a za Ukrajinu su sada najvažniji kratkoročni kapaciteti - objasnio je Sunakov portparol.

Portparol je naglasio da nije doneta konačna odluka o slanju britanskih aviona u Ukrajinu, ali je napomenuo da Volas "aktivno" razmatra to pitanje.

- Ono što još nismo odlučili je da li ćemo poslati britanske borbene avione. Očigledno se vodi diskusija među drugim zemljama o njihovim borbenim avionima, od kojih su neki sličniji onome na šta su ukrajinski piloti navikli - dodao je on, navodi Gardijan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading