OTVORENA SEZONA Raspisane velike novčane nagrade za zarobljavanje i uništenje NATO tenkova: Ko ulovi Leoparda dobija 39.000 evra
Foto: AP/Foto AP

„Potpisao sam ukaz da se nagrade i oni koji pomažu u hvatanju ili uništavanju NATO tenkova. Tako će oni koji pomognu u hvatanju ‘leoparda’ dobiti 500.000 rubalja (6.500 evra), dok će oni koji pomognu u njegovom uništavanju dobiti 150.000 rubalja (1.950 evra). Pravo na isplatu imaće do 10 ‘pomoćnika’“, napisao je Osipov.

Ovoj akciji pridružili su se i ruski preduzetnici. Hemijska kompanija „Fores“, sa sedištem u Jekaterinburgu, objavila je na svom zvaničnom sajtu još izdašniju ponudu od guvernera Osipova a pritom, za razliku od njega, nije pravila razliku između nemačkih „leoparda“ i američkih „abramsa“, niti između hvatanja i uništavanja tenkova.

„Vojnici koji prvi unište ili zarobe ‘leoparda’ ili ‘abramsa’ dobiće 65.000 evra, dok za svaki sledeći uništeni ili zarobljeni NATO tenk vojnicima sledi 500.000 rubalja (6.500 evra)“, navodi se na sajtu firme.

Ova kompanija je otišla i korak dalje, pa je unapred ponudila 195.000 evra za obaranje američkih lovaca F-15 ili F-16, ukoliko ti avioni zaista budu isporučeni Ukrajini.

Šolc: Tenkovi neće napasti Rusiju

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je juče da postoji čvrst dogovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim da se teško oružje koje Zapad isporučuje koristi samo na teritoriji Ukrajine i da neće biti korišćeno za napade na teritoriju Rusije, preneo je „Bild“.

Zvanična Moskva je, kako prenose ruski mediji, pozdravila ove ponude vojnicima da unište zapadne tenkove u Ukrajini, ocenivši ih kao „dodatni podsticaj” ruskim snagama da se bore.

- Novčane nagrade koje nude ruske kompanije i zvaničnici za uništavanje zapadne vojne opreme u Ukrajini neminovno će dovesti do većeg broja entuzijasta spremnih da preuzmu ovaj zadatak. Takvi predlozi pokazuju jedinstvo i želju svih Rusa da doprinesu postizanju ciljeva naše vojne operacije – rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading