OVO ĆE IZAZVATI SUKOB NUKLARNIH SILA!? Zastrašujuće upozorenje ruske delegacije u UN
Foto: Shutterstock

Snabdevanje Kijeva zapadnim oružjem, koje se koristi za granatiranje civila u Donbasu, povećava verovatnoću sukoba nuklearnih sila, izjavila je ruska delegacija na sastanku Konferencije UN o razoružanju.

„Svojim produbljivanjem uključivanja u vojnu konfrontaciju u Ukrajini kroz snabdevanje oružjem, obuku plaćenika, obezbeđivanje obaveštajnih informacija, ove zemlje stvaraju realne rizike od direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila“, upozorile su diplomate.

Ruska delegacija je istakla da usled prenosa naoružanja i municije Oružanim snagama Ukrajine u Donbasu ljudi ginu svakodnevno.

„Takva podrška režimu u Kijevu je takođe u suprotnosti sa izjavama zvaničnih predstavnika ovih zemalja o potrebi političkog i diplomatskog rešavanja situacije u Ukrajini", dodali su ruski predstavnici.

U decembru, na sastanku Saveta za razvoj civilnog društva i ljudska prava, Vladimir Putin je istakao da opasnost od nuklearnog rata u svetu raste.

Istovremeno, Moskva neće da maše oružjem za masovno uništenje kao žilet, već ga doživljava kao sredstvo odvraćanja, precizirao je šef države.

Rusija nije govorila o mogućnosti upotrebe nuklearnog naoružanja, za razliku od bivše britanske premijerke Liz Trus, kao odgovor na to su morale biti preduzete neke mere, zaključio je Putin.

ŠOK IZ MOSKVE! "Želimo da pregovaramo o miru"

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini, ne samo snabdevanjem oružja, već i obučavanjem osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading