"ATINA SE POVINOVALA AMERIČKIM ZAHTEVIMA" Lavrov razočaran: Bili smo prijatelji
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Bilo je prinuđeno ili je pristalo da se povinuje američkim zahtevima. Izvukli smo svoje zaključke o onima koji tako rado podržavaju agresiju na Rusiju“, objavila je ruska ambasada u Atini na Tviteru izjavu Lavrova.

Rat u Ukrajini, 335. dan - Alo.rs

Ruski ministar spoljnih poslova je ovim tvitom izrazio nezadovoljstvo preko ruske ambasade u Atini, reagujući bez presedana na poziciju koju je Grčka zauzela u odnosu na rat Rusije u Ukrajini, navodi Katimerini.

U tvitovima se dalje kaže da su „Grčka i Kipar poslednjih godina bili među najprijateljskim zemljama" i da su do skora "imali veliki broj zajedničkih kulturno-obrazovnih projekata", kao i da se "ekonomska saradnja aktivno razvijala na obostrani interes."

Lavrov je naveo da je "čudna bila brzina kojom su prešli ne samo u „tabor” onih koji su potpisali sankcije, već i u grupu onih koji predvode antiruske akcije.

"To odražava nametnutu liniju agresivne konfrontacije, a ne interes Grka“, poručili su iz ruske ambasade u Atini, citirajući izjavu ruskog šefa diplomatije, navodi Katimerini.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading