PUTIN POKRENUO VELIKI PROJEKAT "Uključite ih, spremite novac!"
Foto: Tanjug/Tanjug

"Neophodno je uključiti nove subjekte Ruske Federacije u realizaciju nacionalnih projekata, što takođe znači da treba obezbediti finansiranje aktivnosti nacionalnih projekata na teritorijama DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti", rekao je Putin na prvom sastanku sa članovima vlade u  2023. godini, prenose RIA Novosti.

Kazao je da je vlada aktivno uključena u pripremu ključnih pretpostavki za razvoj novih regiona i pridruživanje nacionalnim projektima i ukazao da taj posao još nije završen.

"Neophodno je rešiti preostala pitanja što je pre moguće", poručio je Putin.

Prema njegovim rečima, za tekuću godinu trebalo bi da budu postavljeni "ključni pokazatelji učinka" za razvoj Zaporožja, Hersonske oblasti, LNR i DNR.

"Mislim na jedinstvene transparentne kriterijume za rad ne samo regionalnih i opštinskih, već i federalnih vlasti, kako bi lokalne kolege, zajedno sa vladom, ministarstvima, resorima, mogli da koncentrišu svoje napore i resurse na one prioritetne oblasti koje zahtevaju pažnju", naveo je Putin.

Takođe, pozvao je na dalje smanjenje siromaštva i nejednakosti.

Putin je istakao da ekonomsku politiku Ruske Federacije treba graditi tako da dovede do povećanja realnih zarada Rusa i smanjenja siromaštva i nejednakosti.

"Neophodno je graditi mere ekonomske politike na način da dovedu do povećanja realnih zarada i primanja ljudi, a uz mere socijalne podrške, pre svega, porodica sa decom, obezbediti dalje smanjenje siromaštva i nejednakosti", rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading