RUSKI LIDER ŽELI DA OBNOVI IMPERIJU? Makron o "Putinovom paradoksu" i namerama šefa Kremlja
Foto: kremlin.ru

- Kada ga upoznate, on nije neprijatan. To je paradoks - rekao je Makron. 

Francuski predsednik je izneo mišljenje o korenu sukoba između Moskve i Kijeva, navodeći da je pravi Putinov cilj obnova ruske "imperije". On je dodao da je Putin pokušao da mu objasni da su SAD i EU preko Ukrajine ugrozile bezbednost Rusije.

- Mislim da to nije tačno. On je odlučio da započne ovaj rat kako bi povratio teritorije, proširio Rusiju i obnovio, u izvesnom smislu, imperiju koja je ranije postojala - rekao je Makron.

Makron, međutim, nije objasnio kako bi tačno neprijateljstva koja su u toku mogla da pomognu u postizanju navodnog Putinovog cilja.

Makron je upozorio i na zabludu da su ruske trupe blizu poraza u Ukrajini. Iako su Rusi imali određene gubitke, tvrdi Makron, kijevske snage nisu bile ni blizu da pobede na bojnom polju.

Makron ima prilično dvosmislen stav o sukobu u Ukrajini, pa je ranije tvrdio da zapadne vlade ne bi trebalo da "ponižavaju" ruskog predsednika i pozivao na pregovore, dok je u poslednje vreme više zastupao antiruski stav i prihvatio da pošalje oklopna vozila Ukrajini.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Makra

11.01.2023 02:06

Banda zapadna, okupatori, ubice i lopovi.