ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE Lavrov otkrio šta bi moglo da dovede do nuklearnog sukoba
Foto: Shutterstock

Bilo koji sukob između nuklearnih sila, čak i u slučaju da počne sa upotrebom konvencionalnog naoružanja, može prerasti u nuklearni rat upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Imamo zajedničku izjavu predsednika (Rusije i Sjedinjenih Država) iz juna 2021. godine da u nuklearnom ratu niko ne može da pobedi, zato ga ne treba pokretati. Imamo i sličnu izjavu pet nuklearnih sila, pri tom mi smo bili spremni da odemo korak dalje i da kažemo, ne samo da se ne sme pokrenuti nuklearni rat, već je neprihvatljiv i bilo kakav rat između nuklearnih sila. Čak i ako neko odluči da ga započne konvencionalnim sredstvima, rizik od eskalacije u nuklearni rat će biti ogroman“, rekao je Lavrov prenosi Sputnjik.

Prema rečima Lavrova, Moskva sa zabrinutošću posmatra retoriku Zapada koji optužuje Rusku Federaciju da priprema neku vrstu provokacije, upotrebom oružja za masovno uništenje.

„Međutim, sam Zapad, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Francusku, čini sve da poveća svoje skoro direktno učešće u ratu koji oni vode protiv Rusije rukama Ukrajinaca. To je opasan trend”, rekao je ministar.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading