NIKAD OŠTRIJA PORUKA IZ KREMLJA: To se neće promeniti!
YouTube/ Printscreen

- To je subjekt Ruske Federacije. Zakonski, ovaj predmet je fiksiran, definisan. Nema i ne može biti nikakvih promena, rekao je Peskov odgovarajući na pitanja novinara da li Rusija i dalje čitavu Hersonsku oblast smatra svojom teritorijom i da li će zakonski će propisati status desnoobalnih delova.

Komandant Združene grupe ruskih snaga general armije Sergej Surovikin izjavio je u sredu da je doneta odluka o odbrani leve obale Dnjepra kako bi se spasli životi vojske i borbene sposobnosti. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naložio je Surovikinu da preduzme sve mere za bezbedno prebacivanje trupa u hersonskom pravcu sa desne na levu obalu Dnjepra.

AMERIKA POPUSTILA PRED RUSIJOM Odluka iznenadila sve

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov negativno je odgovorio na pitanje da li Kremlj smatra ponižavajućim napuštanje Hersona.

- Ne, ne, rekao je Peskov novinarima.

On je naveo da Ruska Federacija može da završi specijalnu vojnu operaciju pošto ostvari svoje ciljeve.

- Sukob u Ukrajini , rekao bih ovde u ovom slučaju, sa naše tačke gledišta, predstavlja specijalnu vojnu operaciju – u Ukrajini se može završiti nakon postizanja njenih ciljeva. Ili završiti postizanjem ciljeva kroz mirovne pregovore, što je takođe moguće. ali su mirovni pregovori, kao što znamo, zbog stava ukrajinske strane nemogući, rekao je Peskov novinarima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading