OBUSTAVLJENA DELIMIČNA MOBILIZACIJA U RUSIJI "Zadatak je izvršen"
Tanjug/Ap

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su sve aktivnosti u okviru delimične mobilzacije građana obustavljene.

Zemljotres na granici sa Peruom - Alo.rs


Kako je navedeno, vojnom osoblju koje je učestvovalo u regrutaciji građana naređeno je da se vrati na svoje uobičajene dužnosti, dok će sabirna mesta koja su se koristila tokom regrutacije biti vraćena prethodnoj nameni, prenose RIA Novosti.


Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je prošle nedelje nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom da su aktivnosti vezane za delimičnu mobilizaciju u Rusiji završene.

„Zadatak koji podrazumeva mobilizaciju 300.000 građana je izvršen. Nastavak mobilizacije nije predviđen", rekao je Šojgu i naglasio da se pripremi mobilisanih građana pre njihovog slanja u zonu specijalne operacije pridaje velika pažnja.

Ministar odbrane preneo je ruskom lideru da je u zonu specijalne operacije do sada poslato 82.000 mobilisanih vojnika, javio je Sputnjik.

Takođe je rekao da će svi koji učestvuju u borbenim operacijama u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini dobiti status veterana.

Istovremeno, ruski predsednik je zahvalio svima koji su organizovali mobilizaciju i poručio da je sada glavni zadatak da svi mobilisani prođu neophodnu obuku i da dobiju kompletnu opremu.

Pratie najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading