"RUSI TRAŽE OSVETU" Eksplozija na Krimskom mostu žestok udarac za Putina
Foto: mil.ru

U izveštaju se navodi da bi šteta od subotnje eksplozije na Krimskom mostu na Krimu mogla da ima značajan uticaj na već rastuću sposobnost Rusije da održi svoje snage na jugu Ukrajine.

Obaveštajni zvaničnici takođe navode da će eksplozija „verovatno dodirnuti predsednika Putina” iz nekoliko razloga, uključujući i činjenicu da se dogodila nekoliko sati nakon njegovog 70. rođendana.

Napominju i da je lično sponzorisao i otvorio most, a izvođač radova je bio njegov prijatelj iz detinjstva.

Ministarstvo je saopštilo da je železnička deonica mosta odigrala ključnu ulogu u premeštanju teških vojnih vozila na južni front tokom ruske invazije na Ukrajinu.

Obim štete na pružnom prelazu je neizvestan, navodi se, ali bi svako ozbiljno narušavanje njegovog kapaciteta „vrlo verovatno negativno uticalo na ruske snage u južnoj Ukrajini“.

Neki ruski zvaničnici, kako u Moskvi, tako i u okupiranim delovima Ukrajine, pozvali su na osvetu za eksploziju koja je u subotu teško oštetila Krimski most koji povezuje Krim i Rusiju.

- Protiv nas se vodi neprikriveni teroristički rat - rekao je poslanik ruske vladajuće partije Oleg Morozov za novinsku agenciju RIA Novosti.

Agencija Frans pres je citirala ruskog zvaničnika u okupiranoj ukrajinskoj oblasti Herson Kirila Stremousova koji je rekao: - Svi čekaju osvetnički udar i verovatno će doći do njega.

Oglasio se i Vladimir Rogov, proruski lider u okupiranom delu Zaporožja, koji je rekao da „teroristička Ukrajina mora biti uništena”.

Zanimljivo je da Putinov saveznik Dmitrij Medvedev, koji inače veoma žestoko kritikuje Ukrajinu i Zapad, još nije govorio o dignutom mostu u vazduh.

 

Pratite nas na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading