PUTIN POTVRDIO Sabotaža gasovoda je čin međunarodnog terorizma
Foto: Alo ilustracija

Putin je to kazao u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, navodi se u saopštenju Kremlja.

Ruski predsednik je kazao da je neophodno ispuniti sporazum o ukrajinskom izvozu žitarica uz međunarodno posredovanje, uključujući uklanjanje barijera za isporuku ruske hrane i đubriva na svetska tržišta, javlja Rojters.

Oštećenja na gasovodu Severni tok 1 i 2 u međunarodnim vodama u Baltičkom moru nastala su pred dva dana.

Oglasilo se i rusko ministarstvo spoljnih poslova i navelo da su se pukotine na gasovodu Severni tok, koje su prouzrokovale curenje gasa kod obala Danske i Švedske, pojavile na području koje je "u potpunosti pod kontrolom" američkih obaveštajnih agencija.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da "Vašington ima punu kontrolu" nad vodama oko Danske i Švedske gde su uočena četiri mesta na kojima curi gas iz gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 u Baltičkom moru između Rusije i Nemačke.

"To se dogodilo u trgovinskim i ekonomskim zonama Danske i Švedske. To su zemlje koje su potpuno pod kontrolom američkih obaveštajnih službi", rekla je Zaharova u intervjuu za kanal Solovjev Live u četvrtak.

Pukotine gasovoda nastale su na području pod kontrolom SAD, ističu ruske službe - Alo.rs

 

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading