"IMAMO REKORD" Hitno obraćanje Vladimira Putina!
Alo

"I dalje se suočavamo sa teškoćama u izvozu žitarica i đubriva, što je za žaljenje i za nas i za globalno tržište hrane", rekao je Putin na sastanku o sezonskim poljoprivrednim radovima, izveštava Tass.

Prema njegovim rečima, „sankcije Rusiji prete da dodatno pogoršaju situaciju, dovodeći do globalne prehrambene krize ka kojoj se svet kreće već nekoliko godina”.

„To nema nikakve veze sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u Donbasu. To je rezultat finansijske i prehrambene politike koju su usvojile neke vodeće zemlje. Za to je svakako potpuno kriv takozvani kolektivni Zapad", dodao je Putin.

Ruski predsednik je takođe naveo da bi žetva žitarica u zemlji mogla ove godine da iznosi rekordnih 150 miliona tona, uključujući 100 miliona tona pšenice.

„Prema ekspertima, žetva žitarica bi mogla da iznosi 150 miliona tona. Rekli smo prvo 140 miliona tona, kasnije 145, pa 147, a sada je preliminarna procena 150 miliona tona, i oko 100 miliona tona pšenice, što će biti rekordan rezultat", naglasio je Putin.

Komentari (0)

Loading