ZLOSLUTNO UPOZORENJE PUTINA "Videćemo kako će se ukrajinska kontraofanziva završiti, samo napred" (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Obraćajući se na današnjoj konferenciji za medije na kraju samita ŠOS 2022, on je uputio zloslutno upozorenje ukrajinskoj strani, javno, pri tome pažljivo birajući reči.

- Što se tiče naše suzdržane reakcije, ne bih rekao da je toliko suzdržana, iako smo mi i dalje specijalna vojna operacija, ovo nije neka vrsta još jednog upozorenja, to je ipak specijalna vojna operacija, ali tokom nje, naravno. Vidimo te pokušaje da se izvrše neki teroristički akti, pokušaj da se ošteti naša civilna infrastruktura. Mi zaista na to reagujemo prilično suzdržano, ali za sada, objasnio je on.

Rusija je generalno bila saglasna da bezbednost Ukrajine treba da garantuju velike sile, ali je onda to stavljeno u zadnji plan, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Što se tiče bezbednosnih garancija (Ukrajini): bile su prilično teške garancije, zahtevale su se garancije sa naše strane, glavnih zemalja NATO-a, zemalja regiona, uključujući Tursku, generalno, složili smo se sa tim u velikoj meri, bilo je nekih stvari koje zahtevala tako manju doradu, ali se generalno složila. Ovo je prilično ozbiljan zahtev, ali su ga vlasti u Kijevu same odložile - rekao je Putin novinarima posle posete Uzbekistanu.

Putin o ukrajinskoj kontraofanzivi

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Zapad pokušao da stvori antirusku enklavu u Ukrajini, sa ciljem rušenja Rusije. Kako bi se to sprečilo, i pokrenuta je specijalna vojna operacija.

Za sada Rusija uzdržano odgovara na ukrajinske napade na njenu infrastrukturu i terorističke napade Kijeva, rekao je ruski lider.

Što se tiče kontraofanzive Kijeva Putin je rekao: "Videćemo kako će se ona završiti".

Ako Kijev ne želi pregovore, već je odabrao rešavanje problema vojnim putem, ruski predsednik ih je posavetovao: "Samo napred".

- Osnovni cilj specijalne vojne operacije je oslobođenje Donbasa. Ruska ofanziva u Donbasu se ne prekida, ali mi ne žurimo - rekao je Putin.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading