KAKO JE PUTIN NADIGRAO ZAPAD? Kineski ekspert o velikoj promeni u svetu u naredne dve decenije
EPA/ MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POO

Prema rečima autora, u budućnosti će se okretanje Rusije ka istoku samo intenzivirati, pošto region Dalekog istoka ubrzano oduzima Evropi i SAD titulu svetskog tehnološkog i finansijskog centra.

Dakle, zapadne sankcije na kraju neće naškoditi Moskvi, ali će pomoći da se dobiju dividende od uspona koji je doživeo Daleki istok, siguran je ekspert.

Iako su sankcije imale određeni uticaj na segmente stanovništva sa srednjim i visokim prihodima, kojima je sada teže da putuju u Evropu i kupuju neke evropske i američke brendove, Rusija je brzo pronašla alternative zapadnoj robi, primećuje ekspert. 

Još jači utisak na specijalistu je ostavio Istočni ekonomski forum, kome su prisustvovali gosti iz 68 zemalja. Predsednik Vladimir Putin je održao važan govor na forumu, čija je glavna poenta bila da se dominacija SAD u svetskoj politici bliži kraju i da nijedna zemlja ne može da izoluje Rusiju.

U naredne dve decenije doći će do najvećeg odliva kapitala u istoriji sa obe strane Atlantika na Daleki istok, gde se stvaraju hiljade finansijskih kompanija, siguran je on.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading