NE ŽURI NAM SE Moskva o viznom režimu EU: Još jedna glupost
Foto: EPA

Moskva neće žuriti sa svojim odgovorom na nova vizna ograničenja koja je EU uvela ruskim građanima, rekao je u ponedeljak zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

Komentar je usledio u trenutku kada je zapadni blok u potpunosti suspendovao svoj sporazum o viznim olakšicama sa Rusijom. U razgovoru sa novinarima, Gruško je rekao da "nema žurbe" u preduzimanju mera zbog, kako je rekao, "još jedne gluposti" EU.

Visoki diplomata optužio je Brisel da pokušava da podeli rusko društvo na "prave i pogrešne” i da "podriva principe međunarodne saradnje”.

"Kakav odgovor može biti na glupost? Hajde da vidimo kako će to uticati na kontakte među ljudima. Nikada nismo bili pristalice ograničenja u kontaktima“, rekao je zamenik ministra.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u nedelju takođe rekao da Moskva smatra neprikladnim uvođenje uzvratnih viznih ograničenja za građane zemalja EU.

Ruski državljani će od 12. septembra morati da plaćaju takse za vizu od 80 evra umesto dosadašnjih 35 evra, i moraće da dostave znatno više dokumentacije, obrada zahteva će trajati duže i biće podvrgnuti strožim pravilima za izdavanje viza.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading