RUSKI ZVANIČNIK PRIZNAO STRAŠAN REZULTAT: Ukrajinci ih nadjačali u Harkovu osam prema jedan
Foto: mil.ru

Vitalij Gančev rekao je ruskoj TV da je ukrajinska vojska zauzela sela na severu i probila se do ruske granice.

Ukrajina tvrdi da je povratila kontrolu nad 3.000 kvadratnih kilometara teritorije u kontraofanzivi posle šest mesci rata.

BBC nije mogao da potvrdi ove navode.

Ukrajinska vojska je saopštila da je povratila 20 sela samo u protekla 24 sata, u nastavku kontraofanzive na severoistoku zemlje.

Britanski odbrambeni zvaničnici kažu da će uspesi ukrajinske vojske imati "značajne implikacije" na ukupni operativni nastup Rusije.

Rusiju optužuju da cilja na civilnu infrastrukturu u znak osvete za neuspehe na bojnom polju. Moskva je u nedelju uzvratila talasom raketnih udara širom Ukrajine, što je izazvalo nestanke struje.

Nestanak struje je navodno pogodio milione ljudi u oblastima Harkova i Donjecka. Gradonačelnik Harkova kaže da struje sada ima i rekao da je to bio podli i cinični pokušaj osvete za nedavne uspehe ukrajinske vojske.

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov rekao je da je sada prioritet obezbeđivanje teritorija koje su povraćene za nedelju dana brzog napredovanja u regionu Harkova.

Čini se da je ruska vojska ostavila velike količine opreme i municije dok se povlačila iz oblasti koje je držala od prvih nedelja rata, piše britanski servis.

Prema izveštajima, ruski proizvođač borbenih tenkova prešao je na 24-časovnu proizvodnju nakon ovih neuspeha. Radnicima Uralvagonzavoda u Nižnjem Tagilu, najvećem proizvođaču oklopnih vozila u Rusiji, navodno nije dozvoljeno da odu na odmor zbog "proizvodne potrebe“.

Vesti - Nova Vest - Alo News CMS

RUSKI MEDIJI KRITIKUJU VOĐENJE RATA "Stručnjaci shvataju da vojska propada i da je zemlja u nevolji" (VIDEO) - Alo.rs

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading