NOVI POZIV ZA UKIDANJE SANKCIJA RUSIJI Političar iz zemlje EU tvrdi: Evropa je na kolenima!
Foto: Alo ilustracija

Razlog je to što zbog njih pate evropski građani, suočeni sa sve većim cenama energenata.

"Prošlo je nekoliko meseci i ljudi sada plaćaju dva, tri ili čak četiri puta veće račune. Rat se nastavlja, a Rusija puni blagajnu našim novcem", kazao je.

Dan ranije je tvitovao da su "oni koji su sankcionisani pobednici, a oni koji su uveli sankcije - na kolenima".

Kako piše britanski Telegraf, porast cena energenata izazvao je ekonomski kolaps u zemljama Evropske unije koje su do rata bile zavisne od ruskih energenata.

Salvini, za kojeg se veruje da će ući u vladu desne koalicije nakon predstojećih izbora, svoju je zabrinutost izrazio na ekonomskom forumu u Ćernobiju na severu zemlje.

"Treba nam evropski štit, treba nam zaštita naših porodica i preduzetnika, baš kao što smo takav štit napravili i u vreme pandemije. Ako želimo da nastavimo sa sankcijama kako bismo zaštitili Ukrajinu, to je u redu, ali ne bih voleo da vidim situaciju u kojoj, umesto da nekoga sankcionišemo, štetimo sebi samima. Očigledno je da je neko u Evropi loše računao. Od ključne je važnosti izmeniti evropsku strategiju kako bi se zaštitila radna mesta u Italiji i ostalim zemljama", kazao je Salvini.

Čelnik Demokratske stranke Enriko Leta na to je uzvratio kako "ni Putin ne bi rekao bolje", prenosi Jutarnji list.

Poručio je kako se radi o neodgovornim tvrdnjama koje mogu "izazvati veliku štetu za Italiju, njenu pouzdanost i evropsku ulogu".

"Kada slušam Salvinija, kao da slušam Putinovu propagandu", rekao je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading