MEDVEDEV POSLAO PORUKU: Ako Finska i Švedska uđu u NATO sve podleže reviziji, a onda...
EPA

Medvedev je rekao da rusko-finski i rusko-švedski odnosi zbog odluke tih zemalja da uđu u NATO podležu reviziji. Medvedev je dodao i da će Rusija odgovoriti simetrično na proširenje vojne infrastrukture Severnoatlantske alijanse na račun ovih zemalja.

„Što se tiče naše reakcije na pristupanje ovih zemalja NATO-u, onda će, kako je rekao predsednik naše zemlje, ova reakcija biti simetrična“, rekao je Medvedev posle sastanka o obezbeđivanju bezbednosti Rusije u severozapadnom pravcu.

Odgovor će biti „neophodan i dovoljan“, dodao je on.

Prema Medvedevu, pristupanje Finske i Švedske alijansi ne doprinosi jačanju bezbednosti u regionu, već, naprotiv, stvara napetost.

Kako je primetio zamenik predsednika Saveta bezbednosti, Finska i Švedska „mogu da izaberu drugačiji put kretanja unutar Severnoatlantske alijanse: ili umeren, ili, kako kažu, potpuno otvore kapiju i odluče da stvore baze na svojoj teritoriji“.

 

 

„To zavisi od samih zemalja. I naši koraci za odgovor biće preduzeti simetrično na ovo“, rekao je Medvedev, a citira TASS .

U svakom slučaju, prema njegovim rečima, Rusija će moći da obezbedi svoju bezbednost.

U julu 2022, Finska i Švedska su potpisale sporazume o pridruživanju NATO-u. Nakon toga počela je procedura ratifikacije protokola od 30 zemalja članica. Neke zemlje su ih već ratifikovale. Turska se protivi pristupanju Finske i Švedske alijansi

Sve najnovije informacije o specijalnoj vojnoj operaciji Ruske Federacije u Ukrajini možete pronaći u našem BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading