ZAHAROVA SE HITNO OGLASILA "Suđenje optuženoj Amerikanki će se obaviti isključivo po ruskim zakonima!"
EPA

Grinerova (na slici levo), koja je igrala za Jekaterinburg u ruskoj ligi, privedena je nakon što su policajci carinske službe rekli da su u njenom prtljagu na aerodromu u Moskvi u februaru pronašli punjenja za eliktričnu cigaretu koja sadrže ulje marihuane, što je u Rusiji strogo kažnjivo.

NJoj preti kazna do 10 godina zatvora ako bude osuđena po optužbama za "transport droge velikih razmera", prema zakonima Ruske Federacije.

ZAHAROVA SE HITNO OGLASILA

Foto: Printscreen/instagram

 

Stejt department je u maju označio Grinerovu kao nezakonito pritvorenu, premestivši njen slučaj pod nadzor svog specijalnog predsedničkog izaslanika za talačke poslove – zapravo glavnog vladinog pregovarača o taocima.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže da košarkašici treba da se sudi prema zakonima Ruske Federacije.

PESKOV ODBRUSIO ZAPADU "Morate pažljivo da pročitate izjave Putina u Teheranu"

- Ako je državljanka SAD pritvorena u vezi sa činjenicom da je švercovala drogu u Rusiji, a ona to ne poriče, onda bi to trebalo da joj se sudi po našim ruskim, lokalnim zakonima, a ne onima koji su usvojeni u San Francisku, NJujorku i Vašingtonu - rekla je Zaharova.


Portparolka ruskog ministarstva je potom "prozvala" Sjedinjene Države i jasno stavila do znanja da Rusija neće slediti njihov primer što se tiče legalizacije marihuane u rekreativne svrhe.

- Ako je droga legalizovana u određenom broju saveznih država SAD-a, onda će cela Amerika postati zavisna od droge. Ali to ne znači da sve druge zemlje treba da idu tim putem - dodala je ona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading