PUTINOV NASLEDNIK BIĆE JOŠ OPASNIJI OD NJEGA Zapad strahuje ko će preuzeti stolicu u Kremlju
Foto: Sajt predsednika Rusije

Glasine o Putinovom zdravlju kruže već neko vreme, a sada su se pojavile i spekulacije da bi ruskog predsednika mogli da svrgnu njegovi ljudi i postave svog čoveka za naslednika.

U razgovoru za Ekspres, istraživač i stručnjak za Rusiju, Kir Džajls rekao je da je vrlo verovatno da će Putinov hipotetički naslednik biti bar jednako tvrdokoran kao i on.

Ima "mnogo kandidata" koji bi mogli da preuzmu dužnost nakon završetka Putinove vladavine, a dobar broj njih bi "učinio odnos Rusije sa Zapadom i sa sopstvenim narodom još gorim nego što je Putin radio u poslednjih nekoliko godina njegove vladavine“, rekao je Džajls i dodao da se Rusija udaljila od Zapada i ponovo vratila na neprijateljsku politiku.

"Poslednjih nekoliko godina pritisak na rusku populaciju raste paralelno sa rastućim neprijateljstvom prema spoljnom svetu“, rekao je Džajls za Ekspres.

"Ali u oba ta aspekta, Rusija se upravo vraćala svojim istorijskim normama i svojoj zoni komfora. Jer ovo je zemlja koja se uvek tako ponašala prema spoljnom svetu i prema svojim podanicima. To vreme bliskih odnosa ili boljih odnosa sa Zapadom je bilo iskakanje i sada se vraćamo na ono što je mnogo normalnije u ruskoj istoriji“, rekao je on.

Potencijalni Putinov naslednik, dodao je on, verovatno bi imao slično poreklo i nastavio da vraća zemlju "u normalno podrazumevano stanje njene opozicije Zapadu“.

Krajem juna, general-major Kirilo O. Budanov, načelnik ukrajinske obaveštajne službe, izjavio je da Putin boluje od "teške" bolesti i da mu je ostalo još dve godine života. On je tvrdio da Putin boluje od raka i još nekoliko drugih bolesti zbog čega je u "veoma lošem psihičkom i fizičkom stanju".

Krajem maja, u poverljivom američkom izveštaju se navodi da se Putin lečio od uznapredovalog raka, izjavila su za Njuzvik tri čelnika američkih obaveštajnih službi.

Lekari i medicinski stručnjaci odbijaju da komentarišu spekulacije o zdravlju ruskog lidera uz obrazloženje da je dijagnozu, ako postoji, moguće postaviti samo ako vide pacijenta uživo. Kremlj redovno demantuje izveštaje o Putinovom slabom zdravlju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Stojko

10.07.2022 21:23

Naslednik je mali medvedić tj. Medvedev, da, da, tek će tad zapad videti potpunu svoju propast. Ovo sa Putinom je šala, ali sa Medvedevim šale više biti neće.