ZAHAROVA O REČIMA ANALENE BERBOK "Plan G7 je očigledno propao"
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ruskinja je tim rečima prokomentarisala izjavu ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok koja je na marginama samita G20 na Baliju kazala da ponašanje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova na sastanku sa kolegama ukazuje na to da ruske vlasti ne pokazuju "ni milimetar" spremnosti za pregovore.

Po njenim rečima, o tome govori i činjenica da je Lavrov na G20 "veći deo pregovora proveo van prostorije, a ne u njoj".

OGLASIO SE VISOKI ZVANIČNIK Ovo su tri scenarija za kraj rata u Ukrajini

"Od momenta kada je počela sednica G20, Lavrov se nalazio u sali i otprilike dva sata kasnije je počeo da održava bilateralne sastanke sa kolegama sa tog istog foruma u susednoj prostoriji. To su radili i drugi ministri, jer se zbog toga i održavaju forumi uživo – zbog sastanaka i kontakata. U suprotnom bi se svi uključili onlajn ili poslali svoja obraćanja", napisala je Zaharova na Telegramu.

Po njenim rečima, Lavrov je unapred napravio raspored koji je obuhvatao i sednicu G20 i brojne bilateralne kontakte i komunikaciju sa međunarodnim medijima. Svi materijali, fotografije, snimci su objavljeni na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

MOSKVA POSLALA JASNU PORUKU Kijev može da bira između sporazuma ili propasti

"Sada istina o Berbok. Ona je to rekla zato što je propao plan G7 da bojkotuje Rusiju na G20. Niko nije podržao zapadne režime. Zbog toga su i besni", ocenila je Zaharova, istakavši da "nikakva Analena neće promeniti realnost svojim lažima".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov se na marginama sastanka G20 u četvrtak sastao sa šefovima diplomatije Kine i Turske, a danas će razgovarati s kolegama iz Indije, Indonezije, Argentine i Brazila.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading