ZAHAROVA SE HITNO OGLASILA "Oni to rade kako bi nas naterali da se osvetimo"
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, danas je rekla da je navodni raketni napad ukrajinske vojske na ruski grad Belgorod tokom vikenda imao cilj da "isprovocira Rusiju".

"Cilj režima u Kijevu je da napadne rezidencijalna područja gradova nenevođenim oružjem. Ove akcije kijevskog režima nisu bile samo koordinirane sa Zapadom, već ih je Zapad verovatno podsticao", rekla je Zaharova, preneli su ruski mediji.

UKRAJINA UŽIVO Putin neće čestitati Bajdenu Dan nezavisnosti; Šojgu o daljem planu specijalne operacije (FOTO/VIDEO)

"Oni to rade kako bi nas naterali da odgovorimo na isti način i da se osvetimo, kako bismo dodatno podgrejali antirusku histeriju. Do sada smo se uzdržali od preduzimanja takvih koraka, ali ćemo veoma pažljivo pratiti razvoj događaja", rekla je Zaharova.

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je Ukrajinu da je juče sa tri rakete Point-U pogodila ruski grad Belgorod i da je dronovima punim eksplozivom napala ruski grad Kursk. Ukrajina nije potvrdila da stoji iza tih napada.

MAJKL KLARK: RUSIJA JE OSTVARILA ZNAČAJNU VOJNU POBEDU Naredni potez biće odlučujući za ceo rat

Podsetimo, najmanje tri osobe su poginule, a nekoliko je povređeno u seriji eksplozija koje su se juče dogodile u ruskom gradu Belgorodu, u blizini granice sa Ukrajinom. Tom prilikom najmanje 11 stambenih objekata i oko 40 porodičnih kuća je teško oštećeno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading