EKSPERT TVRDI DA SE AMERIKA SPREMA ZA RAT PROTIV RUSIJE Obezbeđuju svu neophodnu infrastrukturu za otpočinjanje sukoba
Foto: Shutterstock

Vladimir Vasiljev, glavni istraživač Instituta za SAD i Kanadu, doktor ekonomskih nauka, smatra da Vašington i NATO, posle izvesnih priprema, mogu ući u direktan sukob sa ruskom vojskom.

Američke vlasti su dan ranije saopštile da je Moskva prekršila temeljni akt Rusija-NATO, koji potpuno razvezuje ruke SAD.

Specijalista smatra da snage NATO mogu završiti na teritoriji Ukrajine.

To mogu biti specijalne snage Alijanse ili Vazduhoplovstvo zemalja uključenih u vojni blok.

On je dodao da za sprovođenje plana SAD vrše pripreme odgovarajuće infrastrukture i trupa sposobnih da obezbede logističko učešće NATO-a u navodnom sukobu u Ukrajini.

Podsetimo, Rusija je 21. februara priznala suverenitet LDNR. To je učinjeno nakon što je Ukrajina ponovo počela intenzivno granatiranje naselja u Donbasu.

Rukovodstvo republika odlučilo je da evakuiše civile u susedne regione Rusije i zatražilo je hitnu pomoć od Moskve.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je 24. februara specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Treba napomenuti da rat u Donbasu traje već 8 godina. Počelo je nakon što su Luganska i Donjecka oblast Ukrajine odbila da prizna legitimitet nove vlasti koja je došla posle puča u Kijevu.

Sve najnovije informacije kao i borbena dejstva tokom specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini možete pogledati u našem BLOGU UŽIVO

Komentari (0)

Loading