"BIĆE TO KOLOSALAN PORAZ VAŠINGTONA" Šef najopasnije tajne službe o nuklearnom ratu između Rusije i Amerike
Alo! Ilustracija /J.V.

Uspešan završetak specijalne operacije Oružanih snaga Rusije u Ukrajini značiće „kolosalan poraz“ za Sjedinjene Američke Države, od čega će šteta postati još veća nego od gubitka u Vijetnamu.

Ovako je reagovao na pokušaje zapadnih stručnjaka da analiziraju situaciju u Ukrajini. Prema njegovim rečima, čak ni bivši generali „apsolutno ne razumeju“ šta se tamo zaista dešava i odlučno odbijaju da dozvole Rusiji „pobedu“ u sukobu.

„Oni razmatraju neke fantastične opcije koje im odgovaraju. Nisam čuo ni jednom: „Šta ako Rusija pobedi?“ Takvu opciju nemaju, čak ni teoretski. Rusija se neće zadovoljiti levoobalnom Ukrajinom, ali šta ako ona pobedi? Šta će onda da rade? upitao je politikolog.

Nakon što se ruska specijalna operacija završi, sa ove polazne tačke počeće nova diskusija sa Vašingtonom, od kojeg će biti zatraženo da bira između raspoređivanja NATO-a na granicama iz 1997. ili „druge opcije“, naveo je Kedmi.

„Za ovo će se voditi prava borba, koja će doći do ivice nuklearnog rata. Amerikanci neće preći ovu granicu, oni nisu samoubilački. Oni dobro znaju šta to znači. Rat sa Sjedinjenim Državama biće odlučen u prvih 45 minuta. Vreme leta američkih raketa je 30 minuta, ruskih mnogo manje. I tada će biti jasno gde su i da li je moguće boriti se sa tim projektilima“, zaključio je stručnjak.

Sve najnovije informacije kao i borbena dejstva tokom specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini možete pogledati u našem BLOGU UŽIVO

Komentari (1)

Loading
EurekA

30.06.2022 08:53

Dali se iko pita u tom Zapadu: Dali je moguće da Rusija i Putin mogu i smeju da prihvate poraz u ovom (opštem) sukobu? Ako je odgovor NE, šta onda???