ZASTRAŠUJUĆA ISTINA O EVROPSKOJ UNIJI Zaharova razotkrila novi američki pritisak na Srbiju, pa oplela po Briselu
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Zaharova je skrenula pažnju na komentar portparola Stejt departmenta Neda Prajsa, koji je pozvao Srbiju da se „fokusira na svoj cilj pridruživanja Evropskoj uniji, uključujući povezivanje spoljne i bezbednosne politike“, umesto da se fokusira na neuspele razgovore sa Rusijom.

„Uzmite geografsku i političku kartu. Nađite Sjedinjene Američke Države, Evropu sa Rusijom, Srbijom i ‘Briselom’. Pokušajte da shvatite zašto američki Stejt department komentariše evropsku agendu i govori zemljama van svog kontinenta šta i kako da rade. Ne uspeva? Reći ću vam. Svi koji ulaze u Evropsku uniju lišeni su svog evropskog identiteta, potčinjavajući se volji Vašingtona. Zato što Evropska unija ne može da postoji bez Amerike, ona je postala ekonomsko odeljenje NATO-a“, zaključila je Zaharova.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov trebalo je da poseti Srbiju 6-7. juna, ali je ministrovom avionu zabranjen prelet preko vazdušnog prostora zemalja koje okružuju Srbiju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vladimir

08.06.2022 07:55

Ja bi tu ipak proterao autobus,ne deluje most tako lose 😀

JA

08.06.2022 13:37

Samo nas vi nemonte braniti, videli smo kako su zivele ex zemlje ood Varsavskim paktom. Zatvorite se iza Gvozdene zavese opet i cutite, svima je bilo bolje.